U tří sobotních nehod na Vysočině sedm zraněných

Policisté na Vysočině asistovali v sobotu 2. září u tří havárií, při kterých se zranilo sedm lidí, ve dvou případech zasahovala letecká záchranná služba.

uniweb weby

Před půl devátou dopoledne dostal šestasedmdesátiletý řidič vozu Opel, který jel ve směru od Chotěboře na Novou Ves, při průjezdu zatáčkou smyk, vyjel mimo vozovku, narazil do stromu a skončil s autem na boku v silničním příkopu. „Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění a musel být na ošetření transportován letecky do brněnské nemocnice. Zraněn byl také jeho dvaapadesátiletý spolucestující, kterého zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice v Havlíčkově Brodě,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Před polednem se stala další nehoda v Obratani na Pelhřimovsku. „Sedmaosmdesátiletý řidič vozu Chevrolet Aveo jel po silnici od Tábora a při projíždění ostré pravotočivé zatáčky dostal s autem smyk, který nezvládl, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem Nissan Navara s přívěsem. Při dopravní nehodě utrpěli zranění řidič chevroletu a jeho osmašedesátiletá spolucestující. Muže zdravotnická záchranná služba odvezla na ošetření do pelhřimovské nemocnice, ženu transportovala letecky do nemocnice v Českých Budějovicích.  Při kontrole vozidel policisté zjistili, že přívěs nemá platnou technickou prohlídku,“ dodal tisková mluvčí.

Tři zraněné si vyžádala havárie v Radňovicích před šestou hodinou večer. „Pětatřicetiletý řidič vozu BMW jel po silnici ve směru jízdy od Žďáru nad Sázavou na Nové Město na Moravě. Nedodržel bezpečnou vzdálenost za autem Seat Cordoba jedoucím před ním, jehož jednačtyřicetiletá řidička v tu dobu brzdila před kolonou vozidel, a do seatu zezadu narazil. Při dopravní nehodě utrpěly zranění tři spolucestující z vozu Seat. Na vozidlech vznikla předběžně vyčíslená škoda 130 tisíc korun,“ uzavřela Jana Kroutilová s tím, že ve všech případech policisté provedli u řidičů dechové zkoušky, při kterých požití alkoholu vyloučili. Dopravní nehody dále šetří



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy