Úspěch psovodů a služebních psů z Vysočiny na Mistrovství Moravy v Dobroticích na Zlínsku

Martin Kos se psem Foxem, policejní psovod z Vysočiny, zvítězil v prestižní kynologické soutěži, která se konala v Dobroticích na Zlínsku. Obsadil první místo a navázal tak předchozí dvě vítězství policistů z Vysočiny, kteří tak vyhráli už třikrát po sobě.

uniweb weby

Pátý ročník mistrovství Moravy psovodů a služebních psů Policie České republiky se konal v areálu výcvikového střediska v Dobroticích na Zlínsku.  „Soutěže ve služební kynologii se zúčastnilo celkem čtyřiadvacet psovodů se služebními psy z krajských ředitelství policie Jihomoravského kraje, Moravskoslezského kraje, Olomouckého kraje, Kraje Vysočina, Zlínského kraje a dále psovodi ze Slovenska. Vysočinu reprezentovali Martin Kos s německým ovčákem Foxem a Lukáš Čejka s belgickým ovčákem jménem Ares.
Kynologové se služebními psy soutěžili jako jednotlivci ve třech disciplínách, mezi které patřily obranné práce, pachové práce a poslušnost. Psovodi se svými svěřenci poměřili své dovednosti a vzájemnou sehranost v simulovaných náročných zákrocích a situacích. Služební psi předvedli svoji disciplinovanost a schopnosti, které musí bezpečně ovládat, a to za obtížných podmínek. 
Letošní ročník mistrovství Moravy ve služební kynologii vyhrál Martin Kos se psem Foxem a získal tak pohár a titul vítěze pátého ročníku mistrovství Moravy psovodů a služebních psů. Policejní psovod Martin Kos byl nejlepší v disciplíně pachové práce, kde se se psem Foxem umístili na prvním místě, v obraně obsadili místo třetí,“ popsala úspěch policisty z Vysočiny policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že 
Lukáš Čejka s belgickým ovčákem jménem Ares se v celkovém pořadí umístil na jedenáctém místě, velmi dobré čtvrté místo obsadil hned ve dvou hlavních disciplínách, a to obranné práce a poslušnost.
„Na takových soutěžích porovnávají psovodi a jejich služební psi svoje výkonnostní dovednosti, znalosti, schopnosti a návyky s těmi nejlepšími. Dlouhodobé a stabilní umisťování našich psovodů na předních místech tak značí jejich profesionalitu a vysokou úroveň vedeného výcvik služebních psů,“ dodal Martin Růžička, vedoucí oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.05.2017 17:03




0 +
 

Hlavní zprávy