Úterý v Havlíčkově Brodě ve jménu demokracie

V úterý 16. srpna se bude konat už čtvrtá přednáška dvanáctého ročníku Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského. Pojednání a diskuzi o tom, jak uchránit principy v Česku stále poněkud mladé, liberální demokracie, a pečovat o ně, povedou Petr Kolář a Daniel Anýž.

uniweb weby

Jedním z hlavních poslání celého setkání je šíření vědomí, že svobodu nestačí pouze vybojovat, ale že je nutné o ni také pečovat a aktivně ji chránit proti silám, co ji zpochybňují, nebo se snaží ji úplně odstranit.

Besedu pořádá v 19.00 na havlíčkobrodské Staré radnici Iniciativa pro evropské hodnoty. Jejím cílem je rozšiřovat povědomí o důležitosti principů liberální demokracie a vlády práva v domácí i zahraniční politice, zejména mezi mladými lidmi, dále přispět ke snížení jejich politické pasivity a zvýšit jejich volební účast. Také se snaží omezit šíření neliberálních myšlenek a ideologií v politice a ve společnosti, navíc podporuje osobnosti napříč politickým spektrem, které evropské hodnoty hájí.

Petr Kolář
je bývalý velvyslanec a náměstek ministra zahraničí. Působil jako zahraničně-politický redaktor a zahraniční korespondent v několika českých denících a časopisech. V roce 1993 hostoval v norském Nobelově institutu, kde se podílel na mezinárodním výzkumném projektu s tématem Velmoci a mezinárodní systémy.

Daniel Anýž je český novinář, momentálně přispívající do časopisu Newsweek. Svými texty o vnitřní politice a kultuře, zahraniční problematice a jiných aktualitách, už ale obohatil také například týdeník Respekt, Hospodářské noviny či časopis Forbes.

Autor: Petra Hušnerová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.08.2016 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy