V Bíteši přišli o hvězdu slávy Martiný Sáblíkové

Žďárští policisté pátrají po pachateli, který o víkendu odcizil ve Velké Bíteši hvězdu slávy Martiny Sáblíkové. Žádají veřejnost o identifikaci osob, které jsou zachyceny na kamerovém záznamu, zejména dvou mužů jdoucích po chodníku.

uniweb weby

„K činu došlo v sobotu 9. září mezi půl druhou a půl třetí ráno na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši. Dosud neznámý pachatel zde z chodníku před restaurací odcizil hvězdu slávy, která byla umístěna v dlaždici.

Na základě předběžně vyčíslené škody případ policisté zadokumentovali jako přestupek proti majetku. V rámci dalšího šetření policisté případ překvalifikovali na trestný čin a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu převyšující částku pěti tisíc korun. Případ policisté dále prověřovali, po pachateli pátrali a vyhodnotili také kamerové záznamy,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že v úterý 12. září odpoledne přijali policisté oznámení o nálezu odcizené hvězdy, kterou nálezce přinesl jejímu majiteli. 

„Na základě vyhodnocení kamerového záznamu policisté zjistili, že v místě, kde ke krádeži došlo, se pohybovaly dvě osoby, jejichž totožnost by v rámci prověřování potřebovali znát. Z náměstí odešly směrem k ulici Pod Hradbami. V okolí chodníku se dále nacházejí další čtyři osoby, které mohly krádež hvězdy vidět a svým svědectvím tak přispět k objasnění případu.

Policisté žádají občany, kteří dvě osoby na kamerovém záznamu kráčející v pozadí poznali, aby se obrátili na linku tísňového volání 158. Policisté uvítají také informace od případných svědků, kteří se v době krádeže nacházeli v okolí místa činu a mohli zaznamenat pachatele krádeže,“ uzavřela Stanislava Miláčková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.09.2017 13:12




0 +
 

Hlavní zprávy