V CTParku v Humpolci vznikne největší velkoplošná malba v Česku

V CTParku Humpolec vzniká největší mural art v Česku. Jedná se o velkoplošnou malbu na stěnách, která je v tomto případě pojata formou graffiti. O zkrášlení místní průmyslové haly v Humpolci se postará vítěz mezinárodní mural art soutěže CTP Art Wall pořádané vizuálním studiem DRAWetc.

uniweb weby

Belgický umělec s pseudonymem DZIA tak na stěny haly nanese jedinečnou malbu inspirovanou faunou a flórou. Vznikne naprosto unikátní venkovní umělecké dílo, jehož konečnou podobu budou moci zájemci v Humpolci obdivovat od poloviny října. CTP Art Wall bude po dokončení první malby pokračovat navazující realizací na pražském letišti, kterou provede druhý vítěz soutěže, český umělec s pseudonymem TRON. Oba vítězové, kteří kromě podpory v realizaci svých návrhů obdrželi od zadavatele soutěže společnosti CTP jednotlivě také finanční odměnu ve výši 100 000 korun, pomalují dohromady více než 6 500 m2 plochy.

Největší umělecká kresba vychází z návrhu, s nímž se belgický umělec DZIA zúčastnil mezinárodní soutěže CTP Art Wall. Tu pořádá společnost CTP ve spolupráci s vizuálním studiem DRAWetc., lídrem české ilustrátorské scény. Cílem projektu je zkrášlit a vizuálně zpestřit nejen industriální haly, ale i celé průmyslové zóny. Partnerem soutěže CTP Art Wall je platforma Art of Space. Ta se zaměřuje na zlepšení vnímání průmyslových nemovitostí v Česku. Informuje, vzdělává a nabízí prostor ke sdílení zkušeností a znalostí mezi odborníky, úřady a laickou veřejností.

Realizace projektu vždy začíná demontáží bannerů a odstraněním základního nátěru. Následuje hloubkové vyčištění povrchu, na který umělci společně s týmem studia DRAWetc. postupně nanesou samotnou kresbu z návrhu. Používat přitom budou speciální barvy. Dokončení první malby, která začala počátkem tohoto měsíce, lze očekávat do poloviny října.

„Velmi se těším na konečnou podobu obou maleb, které budou v reálné velikosti na stěnách hal v našich CTParcích působit ještě impozantněji. Jako dobrý soused, který vlastní průmyslové nemovitosti ve strategických lokacích, chceme našim halám kromě výborných technických standardů dát i společenský rozměr. Věřím, že toto propojení umění a industriálních parků povede ke zvýšení kulturní úrovně a zároveň se stane inspirací ke zkrášlování průmyslových a logistických hal v ČR i v dalších zemích střední a východní Evropy, kde CTP působí,“ říká Remon Vos, generální ředitel CTP.

„CTP je první společnost v Česku, která takový počin v tomto rozsahu realizuje. Realizační tým se potýká s poměrně složitou logistickou úlohou s proměnlivým počasím i náročným časovým harmonogramem. Díky pečlivé přípravě, vstřícnosti našich nájemců a profesionalitě umělců i obrovskému nasazení organizačního týmu se však ukazuje, že tento umělecký projekt veřejnost spatří v plné kráse již tento měsíc,“ komentuje projekt Stefan de Goeij, ředitel oddělení správy budov ve společnosti CTP.

„Síla studia DRAWetc. je zejména ve schopnosti týmové spolupráce na velkých projektech, zázemí velmi schopné kreativní produkce a obrovském portfoliu umělců, největším ve střední Evropě. Pojali jsme CTP Art Wall jako soutěž, kde jsme se stali garantem kvality návrhů a pak i samotné realizace na stěny CTParku v Humpolci. Chceme plně rozvinout velkoformátovou malbu na budovy v Česku, a díky silnému partnerovi v CTP se nám start povedl naprosto fantasticky,“ doplňuje Vladimír Strejček, kreativní ředitel studia DRAWetc.

„CTP Art Wall je jedinečný počin a jsme potěšeni, že Art of Space může být u toho. Tato akce plně koresponduje s naším cílem – ukázat nejen odborné, ale i laické veřejnosti, že průmyslové stavby nejsou jen šedivé kostky za městem. Těšíme se na finální dílo v Humpolci i na letišti,“ říká Bert Hesselink, Senior Director, Head of Industrial & Logistics ve společnosti CBRE, která je iniciátorem platformy Art of Space. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.10.2017 17:34




0 +
 

Hlavní zprávy