V Havlíčkově Brodě se v pátek otevře coworkingové centrum Hubbr

Sdílený pracovní prostor pro nezávislé profesionály, neboli coworking centrum Hubbr nabídne od pátku 27. ledna v bývalých továrních prostorách v Masarykově ulici v Havlíčkově Brodě. Zaměřuje se především na mladé začínající tvůrčí lidi.

uniweb weby

Zájemci tu najdou nové pracovní příležitosti v regionu, cílem organizátorů projektu je snaha otevřít diskuzi nad rozvojem podnikání v regionu tak, aby skončil exodus mladých, aktivních lidí z Vysočiny.
Coworking
je sdílený pracovní prostor pro nezávislé profesionály, ve kterém se schází lidé různého zaměření a různých profesí. Mladí tu mohou pracovat samostatně, nebo kooperovat s ostatními. Celosvětově funguje přes osm tisíc podobných center a trend neustále roste. Česká republika nabízí necelou stovku coworkingových center.
Podle organizátorů  bude Hubbr místem, které poskytuje nejen moderní zázemí pro efektivní a kvalitní práci, ale také možnosti pro vzdělávání a osobní růst svých členů a veřejnosti. Cílem je vytvořit komunitu lidí, která má mezi sebou silné vzájemné vazby, členové si pomáhají, tráví spolu čas a potenciálně spolupracují. V coworkingu poté mnohdy vznikají nové vazby, projekty a start-upy. Neopomenutelným elementem coworkingových center je snaha vzdělávat. V Hubbru se budou několikrát v měsíci konat různé formy přednášek, seminářů a workshopů.
„Mnoho lidí pracuje z domu a chybí jim potřebná disciplína, společnost druhých nebo zázemí. Mnoho začínajících podnikatelů, týmů nebo projektů má potřebu kvalitního vybavení za přijatelné náklady. Firmy pak mohou potřebovat prostory pro schůze s klienty, zasedání či školení - s tím vším bude pomáhat Hubbr.
Člen platí jen za čas, který v coworkingu stráví. Paušál je volitelný na měsíce, týdny, dny ale i hodiny, což mu šetří peníze a potlačuje výši fixních nákladů, které se váží ke klasickému pronájmu. S členstvím uživatel získává pracovní místo blízko centra města, WiFi připojení, možnost využití kancelářského vybavení nebo třeba kuchyňky. Pro odpočinek může využívat odpočinkovou zónu, dát si kávu či jiné občerstvení. Pro firmy nabízíme možnost pronájmu zasedací místnosti. Člen coworkingu má zvýhodněné vstupné na placené semináře a mnoho jiných výhod.
V Hubbru chceme zamezit neustálému odchodu mladé, talentované a odborné pracovní síly z Havlíčkobrodska a Vysočiny do větších měst. Sdružováním těchto lidí na jednom místě vytváříme prostor a živnou půdu pro vznik nových kooperací a projektů a zároveň potenciální zaměstnaneckou základnu pro regionální zaměstnavatele.
Věříme, že se jsou vám naše myšlenky stejně tak blízké, jako nám a projekt se vám zdá přinejmenším zajímavý,“ tvrdí lidé z organizačního týmu havlíčkobrodského coworkingového centra Hubbr.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy