V Humpolci představují přírodní záležitosti

Výstava Přírodní záležitosti, kterou mohou zájemci navštívit od 1. do 26. února v Muzeu dr. Aleše Hrdličky v Humpolci, představuje tři místa pohledem přírodních záležitostí.

uniweb weby

Prvním místem je náš domov. „Na třech panelech věnovaných tematicky jednotlivým místnostem (kuchyni, koupelně a dětskému pokoji) naleznou návštěvníci například tipy, jak šetřit vodou, kterak omezit a také správně třídit odpady, které hračky jsou nejen šetrné k přírodě, ale i ke zdraví dětí,“ představuje první část výstavy Pavel Koubek.
Návštěvníci se také dozví, co je to vermikompostér, jak po znat vajíčka od „spokojených slepic“ a mnoho dalšího. Druhým místem je zahrada, ale ne obyčejná, ale přírodní. V této zahradě se nepoužívá chemie, hospodaří se tak, aby byla přívětivá nejen pro člověka, ale i pro rostliny a živočichy. To, co se na takové zahradě vypěstuje, neodpovídá vždy normám na krásu a velikost ovoce a zeleniny, zato si můžete být jisti kvalitou. Třetím místem je krajina, se kterou se můžete seznámit prostřednictvím mokřadních luk jako protipólu intenzivně obhospodařovaným polím. Výstavu připravilo Občanské sdružení Zelené srdce ve spolupráci se sdružením Krajina a společností Chaloupky, o. p. s., především jako inspiraci k zamyšlení. Prohlídku výstavy lze spojit i s nedělním výletem do Humpolce, protože muzeum je nově v neděli otevřeno od 14.00 do 16.00.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy