V Humpolci začíná oprava Husovy ulice. Potrvá do konce srpna

Plánová kompletní rekonstrukce Husovy ulice v Humpolci začne v úterý 2. května a potrvá zhruba do konce srpna. Silnice v úseku od pošty po křižovatku s Rašínovou ulicí bude pro dopravu po celou dobu oprav uzavřena.

uniweb weby

„Obyvatelé města a jeho návštěvníci proto musí v této lokalitě počítat s omezením pohybu i dopravy,“ říká Iva Čížková, mluvčí společnosti SWIETELSKY stavební. Ta je generálním dodavatelem stavby ve sdružení s firmou VHST Humpolec. Chodci se zde budou pohybovat ve vyznačených koridorech. Blízkost staveniště však vyžaduje zvýšenou opatrností. 

„Jde o zásah do života v centru města, a proto mi je jasné, že budeme pod každodenní kontrolou veřejnosti. Na práce, trvající zhruba čtyři měsíce jsme ale připraveni,“ říká Petr Seknička, ředitel oblasti Vysočina, odštěpného závodu Dopravní stavby Východ, SWIETELSKY stavební. Dodavatel stavby vzešel z veřejné obchodní soutěže, hodnota zakázky je zhruba 16 milionů Kč včetně finanční rezervy a DPH.

Místostarosta města Květoslav Namyslo připomíná, že po rekonstrukci naléhavě volal zejména velmi špatný, zvlněný stav vozovky. „Průjezd auty znamenal značný hluk a otřesy, což se dotýkalo hlavně lidí, kteří zde žijí nebo pracují. Zároveň je zde nevyhovující kanalizace a vodovodní řad. Proto jsme se rozhodli pro kompletní rekonstrukci, včetně nových chodníků a veřejného osvětlení,“ říká. Díky úpravám prostranství a kolmým stáním přibudou také další parkovací místa. Nové přechody pak zlepší pohyb chodců, pro které bude ulice bezpečnější. Její nová podoba bude korespondovat s dříve zrekonstruovanými ulicemi v okolí – s Rašínovou a Žižkovou. Důstojná úprava nemine ani okolí budovy pošty. 

Během rekonstrukce Husovy ulice budou autobusové zastávky u pošty přemístěny ze Lnářské do Hálkovy ulice. Podobně tomu bylo loni, kdy se rekonstruovala křižovatka u bývalých mléčných lahůdek. „Objízdná trasa bude vyznačena a povede ulicí Na Kasárnách kolem rybníku Cihelna, přes Hálkovu a Lnářskou ulici k Havlíčkovu náměstí,“ doplňuje Aneta Slavíková, mluvčí radnice. 

Projekt úpravy Husovy ulice vypracoval humpolecký ateliér OK Plan Architects, Jde o první etapu záměru města postupně rekonstruovat území od Školní ulice (restaurace Na Baronce) přes Havlíčkovo náměstí a Husovu ulici až ke křižovatce s Rašínovou ulicí. O realizaci oprav prostranství Havlíčkova náměstí a ulice Školní po restauraci Na Baronce bude rozhodovat zastupitelstvo města v dalších letech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.04.2017 06:21




0 +
 

Hlavní zprávy