V Jihlavě evakuovali budovu magistrátu kvůli uzamčenému kufru

V pondělí 29. srpna odpoledne museli policisté evakuovat budovu Magistrátu města Jihlava, důvodem byl nález podezřelého zavazadla, který byl uzamčený kufr, k němž se nikdo nehlásil.

uniweb weby

„Policisté přijali po půl jedné odpoledne na tísňové lince 158 oznámení o nálezu podezřelého zavazadla v budově Magistrátu města Jihlavy. Nálezci pojali podezření, že by mohl být v zavazadle nebezpečný obsah. Na místo ihned vyjely policejní hlídky situaci prověřit. Policisté zjistili, že na chodbě budovy je odložen uzamčený kufr a nepodařilo se v blízkosti vyhledat jeho majitele. Současně policisté nezjistili, že by zavazadlo patřilo zaměstnanci magistrátu.
Kvůli zajištění bezpečnosti bylo proto nutné, aby budovu opustily všechny osoby a současně byl přivolán policejní pyrotechnik.  Evakuace osob byla provedena ve velmi krátké době. Okolí budovy zajišťovali policisté ve spolupráci s městskou policií. Policejní pyrotechnik nalezené zavazadlo a jeho obsah zajistil a zkontroloval, v kufru nebyl nebezpečný obsah. Po provedení všech nezbytných úkonů policisté činnost na místě ukončili a budova magistrátu mohla být znovu zpřístupněna,“uvedla základní informace policejní mluvčí Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.08.2016 14:55




0 +
 

Hlavní zprávy