V Jihlavě hledali na Nový rok skorce vodního a našli

Více než tři desítky zájemců se vydaly na Nový rok dopoledne hledat v Jihlavě jediného potápivého pěvce, který žije v České republice – skorce vodního.

uniweb weby

Na uvítanou každý obdržel kartičkový kalendářík s motivem studánky Škudlinky od Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) z Jihlavy. V úvodu vycházky si účastnici prohlédli brožuru Pták roku 2009 - skorec vodní, kterou vydala Česká společnost ornitologická.
Na různých místech vycházky, na téměř zamrzlé řece, pozorovali účastníci hejna divokých kachen, na začátku vycházky předvedl svoji krásu ledňáček říční, který seděl pod lávkou u mostu nedaleko budky, kterého pak účastníci pozorovali i na dalších místech vycházky, jak sedí na keři u břehu řeky, neustále přelétající a lovící rybku.
Po cestě si účastníci prohlédli budky, v nichž skorec vodní hnízdí, dověděli se něco o jeho životě. Trasa vycházky vedla i přes Sportovně relaxační centrum Český mlýn, Jihlava, kde si mohli všichni prohlédnout jeho vybavení. Skorec vodní se několikrát předvedl na různých místech vycházky, letící nad řekou, sedící na kameni a střídavě se potápějící.  
Na konci vycházky zavedl Pavel Hobza účastníky na svoji zahradu, kde pozorovali na keři vrabce polního a sýkoru modřinku. Z dalších zajímavých druhů ptáků se během vycházky objevil střízlík obecný, kos černý, konipas horský a hýl obecný. Vycházku vedl Pavel Hobza,  který velmi detailně povídal o jednotlivých ptácích. Účastníkům přálo nádherné slunečné počasí a všichni vyslovili organizátorům velké poděkování.

Fotogalerie

Komentáře

  • Před 7 roky

    Děkuji za zaslání fotografií z akce, byla moc úspěšná, přálo i počas. Škoda, že vzhledem k nemoci jsem se nemohl zúčastnit. Přeji všem ochráncům přírody všechno dobré a pevné zdraví. Podobné akce jsou důležité pro malé děti! Budou si vážit krás přírody a brzy budou pomáhat při její ochraně! Úspěšné akce v Novém roce přeje Z. Schlappl

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 01.01.2017 18:16




0 (1)
 

Hlavní zprávy