V Jihlavě o aktuálních problémech cestovního ruchu

Třináctý ročník mezinárodní konference Aktuální problémy cestovního ruchu, se zaměří na přelomu února a března v Jihlavě na téma Autenticita v kontextu cestovního ruchu. Konference proběhne na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) ve dnech 28. února a 1. března.

uniweb weby

Cílem této mezinárodní konference je pohlédnout na autenticitu jako významný faktor rozvoje cestovního ruchu na různých úrovních. Konference umožní diskutovat nad důležitostí autenticity produktů cestovního ruchu, zachování koloritu destinace, přírodního prostředí, tradic apod. Současným trendem je v mnohých oblastech života návrat k původním hodnotám, tradičním materiálům, recepturám apod. v moderním pojetí. Snahou konference je sledovat a diskutovat tento trend v kontextu cestovního ruchu a vyhodnotit význam autenticity pro rozvoj cestovního ruchu. Zároveň dává konference prostor k prezentacím výzkumů s orientací na praxi a k diskusi nad aktuálními problémy cestovního ruchu v oblasti managementu či marketingu.

Mezi více než stem přihlášených účastníků z tuzemských i zahraničních vysokých škol se letos objeví například tato známá jména: Rob Davidson (MICE Knowledge, Spojené království), Emanuel Hurych  (Masarykova univerzita, Česká republika), Roman Škrabánek (AČCKA, Česká republika), Leoš Štefka (CHKO Moravský Kras, Česká republika) a další.

Pro přiblížení konference uvedeme ještě několik dílčích témat: Význam zachování kulturních tradic a historických prvků pro cestovní ruch, Důležitost autenticity přírodního prostředí v cestovním ruchu, 

Přínos budování tras (historických, naučných, vinařských aj.) pro rozvoj cestovního ruchu v území, Význam osobního kontaktu pro zachování autenticity produktu cestovního ruchu a další.

Spolu s VŠPJ (za níž konferenci připravuje Katedra cestovního ruchu) konferenci pořádá krajská příspěvková organizace Vysočina Tourism. Akce se koná pod záštitou Karly Šlechtové, ministryně pro místní rozvoj České republiky, Jiřího Běhounka, hejtmana Kraje Vysočina a Rudolfa Chloupka, primátora statutárního města Jihlava.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.02.2018 06:35




0 +
 

Hlavní zprávy