V Jihlavě představí psací stroje chotěbořského sběratele

V Muzeu Vysočina Jihlava zahájí v pátek 19. ledna výstavu Jak jsme kdysi ťukali. Výstava psacích strojů ze soukromé sbírky Vlastimila Stehna z Chotěboře bude pro veřejnost otevřena do 2. dubna.

uniweb weby

Skloněn nad klávesnicí počítače si dnes jen málo kdo vzpomene na psaní na psacích strojích, ať již mechanických či elektrických. Vždyť dnešní třicátníci se s psacím strojem prakticky ani nesetkali. Tito a všichni mladší vůbec netuší, co je to páska do psacího stroje či zakládání kopíráků. I to je jeden z důvodů, proč jsme na začátek roku připravili výstavu psacích strojů. Vystavíme kolekci téměř stovky plně funkčních psacích strojů soukromého sběratele, Vlastimila Stehna z Chotěboře, který je sbírá a restauruje více než dvě desítky let. Vystaveny budou krom relativně známých strojů i různé americké speciály, stroj z roku 1904 či psací stroj, na kterém psával své historické a biografické romány spisovatel František Kožík.

Výstava bude obohacena texty o historii psacích strojů a historickými snímky či kresbami nejstarších modelů a portréty jejich vynálezců.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 15.01.2018 16:53




0 +
 

Hlavní zprávy