V Jihlavě se uskutečnila 8. mezinárodní konference Řešení elektronického násilí a kyberkriminality

Kraj Vysočina ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie ČR kraje Vysočina a Policejní akademií v Praze pořádal už po osmé mezinárodní konferenci Řešení elektronického násilí a kyberkriminality.

uniweb weby

Konference se uskutečnila 18. a 19. října 2018 v sídle Kraje Vysočina. 

Během těchto dvou dní se zde setkali přední odborníci na kybernetickou bezpečnost nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. „V letošním roce jsme hostili několik zahraničních účastníků ze Španělska, Rumunska, Polska Litvy a Slovenska,“ uvedl Petr Pavlinec, vedoucí krajského odboru informatiky a zároveň pracovní skupiny elektronické bezpečnosti, která na krajském úřadě působí.

Konference propojila odborníky z bezpečnostních složek, specialisty z oblasti prevence a vzdělávání, informačních a komunikačních technologií a neziskové sféry. Na konferenci vystoupili zástupci Ministerstva vnitra, Policie ČR, Policejní akademie v Praze, sdružení CZ.NIC, NCBI i zástupci Kraje Vysočina, členové pracovní skupiny k elektronické bezpečnosti. Téma kyberkriminality je stále aktuálnější. „Kyberkriminalita je jediný druh kriminality, u které pozorujeme dlouhodobě nárůst,“ „Většina rodičů netuší, co jejich děti dělají na internetu,“ „Děti neřeší ochranu osobních údajů,“ zaznělo během přednášek. Konference byla realizována jako součást projektu Kraje pro bezpečný internet a byla spolufinancována z dotace Ministerstva vnitra na podporu prevence kriminality.

Fotogalerie
Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 22.10.2018 15:15



0 +
 

Hlavní zprávy