V Jihlavě vyvíjejí unikátní mobilní aplikaci pro podnikatelské dovednosti

Vzdělávací společnost bit cz training, s. r. o., která sídlí v Jihlavě se společně s jihlavskou Střední školou průmyslovou, technickou a automobilní podílí na projektu, který je zaměřený na podporu podnikatelských dovedností v Kraji Vysočina.

uniweb weby

Podpora podnikatelských dovedností má v dlouhodobém horizontu velké výhody pro společnost a konkurenceschopnost na trhu práce. Osvojené podnikatelské myšlení potenciálních podnikatelů a zaměstnanců jsou předpokladem pro růst a produktivitu a zvýšení šancí lepší zaměstnatelnosti absolventů středních škol, neboť poptávka po podnikatelských dovednostech je na trhu práce vysoká a předpokládá se její další zvyšování. „Z tohoto důvodu se dalo dohromady sedm vzdělávacích institucí a poskytovatelů e-learningu ze čtyř zemí, aby spolupracovaly na vytvoření mobilní aplikace, která zprostředkuje studentům znalosti z oblasti podnikání a ekonomiky novým způsobem,“ uvedla nám projektová manažerka Soňa Hrdličková.


Projekt Mobile Application for Skills Training in EntRepreneurShip (MASTERS) je dvouletý projekt, který je spolufinancován Evropskou unií v rámci programu Erasmus+. Cílem projektových partnerů z České republiky, Rakouska, Německa a Chorvatska je návrh a realizace vzdělávací aplikace MASTERS, kterou lze použít na mobilních zařízeních, jako jsou tablety a chytré telefony. Moderní a atraktivní médium by mělo být pro studenty dalším podnětem k učení se ekonomickým otázkám. Cílovou skupinou jsou především střední odborné školy, kde podnikové a národní ekonomické znalosti jsou součástí učebních osnov.

V polovině realizace projektu je už hotová beta verze mobilní aplikace naplněna studijními texty, kvízy, testovými otázkami. „Pilotní testování proběhlo na partnerských školách a studenti byli velmi přínosnými testery. Aplikace je zaujala a hodnotili ji jako uživatelsky příjemnou, atraktivní, srozumitelnou a rádi by ji jako doplněk pro výuku používali. Zejména kladně se vyjadřovali k možnosti soutěžení mezi spolužáky a získání co nejlepšího umístění v celkovém žebříčku kvízu,“ doplnila Soňa Hrdličková.

Projekt MASTERS řídí česká vzdělávací společnost bit cz training, s. r. o., a jedním z partnerů je jihlavská Střední škola průmyslová, technická a automobilní, která se významně podílí na obsahu a kde jsou také výstupy projektu pilotně testovány.

Detaily projektu
Začátek: 1. 9. 2015 
Konec: 31. 8. 2017




Erasmus+



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy