V Jihlavě vznikla první ScioŠkola na Vysočině

Obyvatelé Vysočiny, především z Jihlavy a okolí, kteří chtějí svým dětem dopřát vzdělávání postavené na základě poznatků moderní pedagogiky a dalších věd, mohou své děti přihlásit do ScioŠkoly, která bude od září fungovat v Jihlavě.

uniweb weby

„Obrátili se na nás představitelé školy Meruzalka, zda bychom jim za využití našich zkušeností  pomohli s dalším směrováním školy. Meruzalka se z původní malé školy natolik rozšířila a dále i poroste, že jsme se nakonec dohodli na její kompletní přeměně ve ScioŠkolu,“ říká Marian Golis, který žije v Jihlavě a ve Scio má na starosti projekt jihlavské ScioŠkoly. Formálně ScioŠkola vznikla notářským zápisem k, který proběhl 2. června 2017. Nyní se pracuje na výběru vedení školy a přijímají se také nové děti. „Dobrá zpráva je, že děti jsou nabírány do 1.-7. ročníku včetně a proces přestupu na školu je přitom velice jednoduchý. Školné bude přizpůsobeno regionu Vysočiny. Jihlavská ScioŠkola se tak zařadí mezi čtyři, které už fungují, dvě jsou v Praze a po jedné v Brně a Olomouci,“ dodává Marian Golis. 

Jihlavská školu bude stát na stejných principech jako ostatní ScioŠkoly. „První zásadou je to, že připravuje děti na život v současném světě. V něm už nejsou tolik potřeba naučené znalosti, jako spíše tzv. měkké dovednosti – tj. komunikace, schopnost se efektivně a rychle učit, kreativita, emoční inteligence a další. K dětem se také ve škole přistupuje individuálně, protože každé dítě je jiné, má jiné silné stránky, jiný způsob učení atd. Školy také stojí na hodnotách, které pomohou dětem, aby dokázaly aktivně měnit svět k lepšímu. Zásadními hodnotami ScioŠkol jsou: svoboda, morálka, aktivita, optimismus, odvaha, otevřenost,“ doplňuje Lucie Macášková Hejbalová, která se věnuje projektu ScioŠkol.

Školy staví na poznatcích moderních věd, jako je pedagogika, neurologie nebo psychologie. Ty ukazují, že klasické způsoby učení jsou v mnohém překonané. „Samozřejmě také čerpáme z vlastních dlouholetých zkušeností. Společnost Scio působí v oblasti vzdělání už více než 25 let. Mimo to si bereme inspiraci z úspěšných zkušeností zahraničních škol, které fungují už řadu let a mají už mnoho úspěšných absolventů. Naším cílem je, aby se děti učily rády a do školy se těšily,“ uzavírá Lucie Macášková Hejbalová.

Přihláška do ScioŠkoly Jihlava

Informace o výběrovém řízení na vedení školy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.06.2017 10:20




0 +
 

Hlavní zprávy