V minulém týdnu se uskutečnila odborná exkurze pro vítěze druhého ročníku soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině

Kraj Vysočina v minulém týdnu připravil pro vítěze soutěže „Zemědělství a lesnictví na Vysočině“ odbornou exkurzi pro 20 nejúspěšnějších žáků 6. a 7. ročníků základních škol a víceletých gymnázií.

uniweb weby

Kraj Vysočina v minulém týdnu připravil pro vítěze soutěže „Zemědělství a lesnictví na Vysočině“ odbornou exkurzi pro 20 nejúspěšnějších žáků 6. a 7. ročníků základních škol a víceletých gymnázií. Výletníci navštívili provoz pily Správy městských lesů v Jihlavě, Výzkumný ústav bramborářský v Havlíčkově Brodě, Zemědělské družstvo v Malči, zařízení Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické v Bystřici nad Pernštejnem a rodinou farmu pana Dejmala v Havlíčkově Borové.

Navštívené subjekty připravily žákům bohatý program. Žáci viděli například genovou banku, dron, svářecí trenažér, měli možnost vyzkoušet si jízdu traktorem i kaipanem, posadit se do moderních traktorů nebo samojízdných řezaček, prohlédnout si hovězí dobytek – od jednodenního telete až po dospělou dojnici, nebo prasnice a selata. Radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský děkuje všem uvedeným subjektům za možnost navštívit jejich provozy a doufá, že v budoucnu některý z malých účastníků exkurze obohatí řady jejich zaměstnanců.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 07.06.2018 22:26




0 +
 

Hlavní zprávy