V oboře v Ronově hořela lovecká chata, škoda činí 800 tisíc korun

V pondělí 30. ledna hořela pře třetí hodinou odpoledne lovecká chata v oboře v Ronově nad Sázavou. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Přibyslavi a Přibyslavi-Dobré se čtyřmi cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou.

uniweb weby

„Zásah hasičů uvnitř chaty komplikovala přítomnost loveckých zbraní a patron, které v průběhu zásahu vybuchovaly. Dostat požár pod kontrolu se hasičům podařilo až po hodině a půl intenzivního hašení. Z chaty hasiči vynesli několik propanbutanových lahví a nádobu s patronami.
V průběhu zásahu si ohlašovatel požáru začal stěžovat na nevolnost. Hasiči mu poskytli předlékařskou první pomoc. Pomoc zdravotníků muž odmítl.
Úplná likvidace požáru proběhla po páté hodině odpoledne. Možná další skrytá ohniska požáru hasiči vyloučili termokamerou. Chatu hasiči odvětrali přirozenou a přetlakovou ventilací.  Dohled nad požářištěm prováděla až do ranních hodin jednotka sboru dobrovolných hasičů z Přibyslavi,“ popsala událost Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině, podle níž majetkovou škodu hasiči předběžně vyčísllili na 800 tisíc korun. „Jedná se o škodu, která vznikla zejména na vybavení chaty a na uložených zbraních a střelivu.  Hasiči svým zásahem uchránili majetek za patnáct milionů korun,“ dodala Petra Musilová. Příčinu vzniku požáru hasiči nadále vyšetřují.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy