V Okrouhlici se šachu věnují i ti nejmenší

V Mateřské školce a Základní škole Slunečnice v Okrouhlici se díky Lucii Fenclové seznamují nejmenší školáci s královskou hrou na čtyřiašedesáti polích. Pro mnohé se šachy staly velkým koníčkem.

uniweb weby

„Provázím školkové děti od září světem šachu zábavnou formou, že se učíme básničky, hrajeme spoustu her, při kterých získávají základní znalosti o šachovnici, figurách a pod. Začátkem prosince jsem dětem zadala úlohu, že mají vymyslet básničku na šachové téma.
Toto mi v pondělí odpoledne přednesly: Šachovnice, to je věda, bez ní se žít prostě nedá. Nejsou báječní? Pak mi asi třikrát jedna holčička během výuky řekla, že si od Ježíška přeje šachy! Ušlechtilé přání na dítko za školky, že? Fotografie dokládají, co se děti dokázaly naučit. Jsou moc šikovné. Naslepo poskládaly základní postavení figur na šachovnici. Kdyby se snad někdo podivoval, jak rozeznaly barvu naslepo, tak jen dodám, že si předem rozdělily dvě hromádky,“ popsala první měsíce šachového kroužku v Okrouhlici Lucie Fenclová. Její nadšení pro královskou hru sdílí i dlouholetý činovník šachu na Vysočině Václav Paulík. „Úžasné, co děti v okrouhlické mateřské školce za krátkou dobu dokáží, je to i velká zásluha vedoucí šachového kroužku Lucie Fenclové, která to s dětmi umí, má ráda děti a šachovou hru. Svědčí o tom i úspěchy jejího desetiletého syna Vítka, který je Krajským přeborníkem mladších žáků Vysočiny, úspěšným účastníkem Mistrovství ČR i už hráčem družstva dospělých Jiskry Havlíčkův Brod. Lucii Fenclové za tuto činnost pro děti v MŠ ale i mimo, patří velké poděkování,“ dodává Václav Paulík.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.12.2017 14:09




0 +
 

Hlavní zprávy