V Pelhřimově zasadilo nové stromky svým dětem 61 rodičů

Rodiče vysázeli ve čtvrtek 20. října na zelených plochách mezi Dolnokubínskou a Pražskou ulicí a rybníkem Moučka v Pelhřimově 61 dřevin pro své potomky. V rámci oslavy Mezinárodního Dne stromů a dřeva, který připadá právě na 20. října, připravilo už po patnácté město Pelhřimov výsadbu nových stromků pro potomky, rodiče dětí narozených od 1. října 2015 do 30. září 2016.

uniweb weby

Zahájení této tradiční akce se ujal místostarosta města Pelhřimova Josef  Koch. Ten ocenil rozrůstající se zeleň ve městě a velký zájem rodičů, kterým na závěr popřál, aby jim dobře rostly stromky i děti. Poté přišlo na řadu vlastní sázení zeleně. Rodiče se chopili lopat a začali sázet lípy, javory, třešně, jabloně, muchovníky, magnólie a jedlovce. Nechybělo fotografování do rodinných alb a předání dárků od města Pelhřimova v podobě pamětního listu či propagačních materiálů města.
Projekt v Pelhřimově funguje už čtrnáct let. Za tu dobu rodiče ve spolupráci s městem Pelhřimov vysázeli přibližně 700 stromků. Loni takto vyrostla alej přibližně padesáti stromů na začátku polní cesty do Dubovic od silnice Pelhřimov - Vlásenice. Další aleje vznikly v Pelhřimově i v jeho blízkém okolí - na cestě k Peklu a Hodějovicím, za hřbitovem, další se nachází na obchvatu za Agrostrojem, U Rendlíku, dvě aleje zkrášlují Polní Dvůr a další je třeba za vodojemem směrem ke Skrýšovu.
„Rodiče si tuto akci velmi oblíbili. Zároveň je žádáme, pokud by došlo k uschnutí stromu nebo zničení vandalem, aby případ nahlásili odboru životního prostředí nebo Technickým službám města Pelhřimov,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu Pelhřimov Josef Slavětínský. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy