V Příložanech už svítí vánoční stromek

O Příložanských, obyvatelích malé obce nedaleko Jaroměřic nad Rokytnou, je známo, že se rádi baví, rádi a hodně setkávají a také to, že dodržují tradice, které nám naši předci zanechali a které se dědí doslova z generace na generaci. Adventní období, nejkrásnější období z celého roku, se podle tradice zahajuje rozsvícením vánočního stromku.

uniweb weby

Slavnostní událost proběhla v Příložanech v sobotu 2. prosince. K místní kapličce, kde má stromeček spolu s betlémem už tradičně své místo, vylákalo sluníčko více než padesát diváků z řad dětí i dospělých. 
A protože teploměr ukazoval i pár stupňů pod nulou, přišel k duhu doušek horkého čaje či svařáku a také něco sladkého či slaného k zakousnutí, které připravily ženy z příložanských domácností. O kulturní zpestření slavnostního zahájení adventu se postaraly Jana a Marta Krejcarovy.
Na Příložanské se stejně jako při jejich poslední říjnové akci (Svěcení božích muk 15. 10.), usmívalo z jasné oblohy sluníčko. Není tedy divu, že i mezi lidmi panovala skvělá nálada a pohoda.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy