Václav Havel se vrátí do Havlíčkova Brodu

Před deseti lety navštívil Václav Havel Havlíčkův Brod, aby se zúčastnil debaty tří Václavů na přednášce tehdejšího druhého ročníku Letní žurnalistické školy. Letos město poctí svou návštěvou zas – i když jen symbolicky.

uniweb weby

Havlíčkobrodská Stará radnice přijme ve středu 17. srpna v 19 hodin tři speciální hosty, kteří posluchačům připomenou jméno posledního československého prezidenta. V besedě nazvané Večer s Václavem Havlem bude figurovat Michael Žantovský – ředitel Knihovny Václava Havla, jeho dlouhodobý spolupracovník a přítel a autor knihy Havel. Jako diplomat stále rozvíjí prezidentův odkaz. Dále slovenský novinář a moderátor Štefan Hríb a v neposlední řadě také Aleksandr Kaczorowski, polský bohemista, esejista, překladatel a šéfredaktor čtvrtletníku Aspen Review Central Europe. Moderuje novinářka Pavlína Kvapilová.
Přednáška v sobě nese dvě jubilea. Osmdesátileté výročí narození Václava Havla a rovněž ono zmiňované, pro letní školu neméně důležité desetileté výročí prezidentovy návštěvy.

Autor: Petra Hušnerová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.08.2016 14:44




0 +
 

Hlavní zprávy