Václav Klaus v Brodě: pochválil knižní veletrh a zkritizoval evropské lídry

Současná migrační krize a politika vůdčích osobností Evropské unie. To byla hlavní témata přednášky bývalého prezidenta Václava Klause, který na Podzimním knižním veletrhu představil svou knihu Stěhování národů.

uniweb weby

„Tento knižní veletrh je podle mě úžasná akce, já jsem z Prahy a musím říct, že my Pražáci bychom se měli stydět, že na podobné akce u nás chodí podobné množství lidí jako tady v Havlíčkově Brodě,“ řekl na úvod exprezident.

Pak už se ale Klaus opřel do čelných představitelů evropských států, kteří podle něj způsobili současnou migrační krizi. Své názory na problémy s uprchlíky druhý český prezident společně se svým poradcem Jiřím Weiglem sepsal do knížky nazvané Stěhování národů.

„Ve čtvrtek jsme dostali nápad, že bychom knížku napsali, v pátek jsme se dohodli, jak by mohla vypadat a za čtrnáct dní jsme ji pak napsali,“ popsal Klaus, jak publikace vznikala.

Čtenáři, kteří nestihli Klausovu přenášku, se s exprezidentem budou moci potkat ještě ve 13.30, kdy začíná jeho autogramiáda.

Během pátku do Havlíčkova Brodu dorazí třeba ještě Halina Pawlovská nebo Michal Viewegh. V sobotu pak přijede například Zdeněk Svěrák nebo Martin Hilský. Podrobnosti čtěte na webu veletrh.hejkal.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
14.10.2016 12:57




0 +
 

Hlavní zprávy