Vánoční atmosféra v Jaderné elektrárně Dukovany

Mikulášskou nadílku zažily děti z okolí elektrárny v úterý 5. prosince v Infocentru EDU. Atmosféru Vánoc si mohli přiblížit i její zaměstnanci při vánočních trzích a zdobení elektrárenského stromku ze zakoupených ozdob.

uniweb weby

Mikuláš navštívil se svým andělským doprovodem Infocentrum elektrárny v úterý 5. prosince při příležitosti předávání odměn dětem za díla ve výtvarné soutěži, která je každoročně vyhlašovaná při letním loutkovém festivalu. Byly oceněny všechny dětské výtvory a čtyři nejlepší díla. Každé dítko dostalo navíc od Mikuláše balíček a poslední velkou odměnou bylo vánoční představení Betlém, které odehrálo divadlo SUŠ Zdeňka Sedláčka.

Vánoční trhy neziskových organizací jsou v elektrárně pořádány pravidelně v druhém adventním týdnu. Pomáhají organizacím, které se starají o hendikepované a zároveň navodí tu správnou předvánoční atmosféru a dají možnost zaměstnancům zakoupit si drobný vánoční dárek nebo i něco ochutnat z nabídky cukroví či perníčků. Že je z řad zaměstnanců o tuto akci zájem se ukázalo na tržbě. Za dva dny, kdy trhy probíhaly, utržili prodejci 51 114 korun. „Za Barevný svět mnohokrát děkuji za pozvání a spolupráci. Pro nás byla letošní tržba velmi příjemným překvapením, oproti předchozím rokům byla téměř dvojnásobná,“ říká ředitelka Barevného světa Petra Tučková.

Výrobky v letošním roce prodávalo celkem osm organizací působících v okolí elektrárny. Patřily mezi ně Diakonie ČCE - středisko v Myslibořicích, Vrátka z. s., Denní rehabilitační stacionář Třebíč, Denní centrum Barevný svět, Domovinka Třebíč, Stacionář Úsměv Třebíč, Domov U Lesa Tavíkovice a „Kuba to dá“.

Blížící se víkend 9.-10. prosince bude tradičně patřit tematickým vánočním dílnám a speciálním prohlídkám infocentra. Děti ale i rodiče mohou například ozdobit skleněné svícny barevnými flitry nebo vytvořit vánoční ozdoby či vánoční přání pro své nejbližší tzv. enkaustickou metodou. Samozřejmě nebude chybět Ježíškova pošta a vánoční povídání v kinosále infocentra. Průvodci vánočního víkendu budou dětem opět skřítci Eneři: Watík a Joulinka. Každý malý návštěvník dostane od skřítků drobný dárek na cestu domů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy