Vánoční dobročinná sbírka pro telčské Sdílení

Dnes je štědrý den, ten nejštědřejší. Giving Tuesday, to je největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce, který oslavuje celý svět. Giving Tuesday je právě dnes, 28. listopadu. Zapojuje se také sdružení Sdílení z Telče, kterému zájemci mohou v rámci sbírky věnovat své dary.

uniweb weby

Zkušenost s mobilním hospicem telčského sdružení Sdílení má Jiří Jiránek z Telče. „Se ženou jsem strávil 41 let v manželství. Devět let jsme bojovali s rakovinou. Poslední společný rok jsme strávili s vědomím, že náš boj prohráváme. Její zdravotní stav se postupně horšil, lékaři ustoupili od další léčby a zůstali jsme doma sami. Poté jsme se dostali do péče mobilního hospice Sdílení. Manželka si přála dát si ještě jednou zmrzlinový pohár v cukrárně. S pomocí sestřiček jsme jí mohli toto přání splnit. Bylo to těžké období, ale vím, že má žena díky profesionalitě lékařů a sester Sdílení zemřela pokojně a bez bolestí u nás doma.“ 

Přispět do sbírky mohou zájemci zde nebo zasláním peněz přímo na účet Sdílení 100011997/7940. Díky podpoře dárců pracovníci Sdílení v letošním roce doprovodili více než 30 pacientů a jejich rodin. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.11.2017 13:51




0 +
 

Hlavní zprávy