Vánoční turnaj v mariáši

Ve středu 6. prosince se v restauraci u Huberta v Havlíčkově Brodě sešli hráči mariáše na Vánočním turnaji.

uniweb weby

„Scházíme se každou první středu v měsíci v 16.00 a hrajeme klubový turnaj v křížovém mariáši, který se hraje na pět kol po padesáti minutách. Výsledky od ledna do listopadu se započítávají do naší soutěže Liga mistrů. Dnes máme Vánoční turnaj. Je to vlastně loučení mariášníků našeho klubu s letošním rokem,“ řekl Václav Tesař, prezident Klubu mariáše ADH ploty Havlíčkův Brod.
Liga mistrů má od roku 1997 krásný putovní pohár. Jména vítězů jsou zvěčněna na podstavci. U roku 1997 je jméno Vladimír Frič, který vyhrál i v následujícím roce. V letech 2003 až 2005 vyhrál Jan Vopěnka a byl prvním hráčem s třemi vítězstvími po sobě. Bohužel zemřel v roce 2014 a už se na nás dívá z mariášnického nebe. Další hattrick vybojoval v letech 2008 až 2010 Josef Henzl. V letošním roce zvítězil v Lize mistrů a s celkovým počtem šesti vítězství je nejúspěšnějším hráčem v Klubu ADH ploty Havlíčkův Brod.
Křížový mariáš nepřitahuje mladé hráče, ale snad budoucnost této krásné hry není ohrožena. „Náš klub má 28 členů. Hodně z nás už hodně pamatuje. Nejstarším členem je Stanislav Ulrich, který letos oslavil krásných 80 let. Náš věkový průměr snížil od dnešního dne nový člen klubu Pavel Váňa ve věku 37 let,“ zhodnotil stav v klubu Václav Tesař (74 let).
Na závěr vánočního turnaje došlo k vyhlášení výsledků Ligy mistrů 2017: 1. místo Josef Henzl, na druhém místě skončil Jan Kopecký a třetí místo vybojoval Jan Hülle. Vánoční turnaj vyhrál Jiří Roubínek, 2. místo obsadil Václav Jelínek a 3. místo Josef Tichý. Jan Kopecký nemohl převzít cenu za 2. místo v Lize mistrů 2017. Všichni mariášníci mu přejí uzdravení, aby ve středu 10. ledna 2018 mohl hrát v úvodním klubovém turnaji Liga mistrů 2018.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy