Velká šachová událost mládeže v Havlíčkově Brodě

Hotel Slunce v Havlíčkově Brodě hostí v sobotu 22. dubna 2017 tradiční šachový turnaj pro děti Velká cena města Havlíčkův Brod - Pribináček 2017 mládeže, který je jedním z největších v České republice.

uniweb weby

„Účasní se ho mladí šachisté od pěti do šestnácti let, každým rokem zaznamenáváme rekordní účast, ne jinak tomu bude zřejmě i letos, maximální je kapacita hracích prostorů pro 180 účastníků. V devítikolovém turnaji řízeném PC, s tempem 15 minut pro každého hráče na partii, se uskuteční dva samostatné turnaje, první pro děvčata a chlapce do deseti let, druhý 12 až 16 let. 

Celkem vyhodnotíme deset kategorií (5/5 chlapci/děvčata), nejlepší žáci Jiskry Havlíčkův Brod, uděleny ceny Karla Havlíčka Borovského za bojovnost (největší počet výher), nejmladší účastníci turnaje. 

Turnaj se uskuteční za podpory města Havlíčkův Brod a dalších partnerů, bez nichž by nebylo možné turnaj v takovém rozsahu uskutečnit. První tři nejlepší v celkovém pořadí turnajů obdrží poháry. První tři z každé kategorie obdrží medaile, diplomy a  věcné ceny. Pro všechny účastníky je připravena věcná cena. V přestávkách mezi jednotlivými koly, se uskuteční krátké, vědomostní soutěže, včetně losovaných poukazů pro trenéry, vedoucí výprav, rodiče. Na turnaji bude natáčet i Česká televize,“ popsal za pořadatel Václav Paulík.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy