Vesmír – za hranice všedního světa v Jaroměřicích nad Rokytnou

Denní centrum Barevný svět, o. p. s., připravilo v kavárně Splněný sen na zámku Jaroměřice nad Rokytnou společně se svými klienty jako už tradičně doprovodnou výstavu Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského.

uniweb weby

Letošní, která je uspořádaná u příležitosti jeho XVIII. ročníku, nese název Vesmír – za hranice všedního světa. (Denní centrum Barevný svět je obecně prospěšná společnost zajišťující pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením, zejména pak lidem s mentálním a kombinovaným postižením a podporu jejich rodinám.)

Během druhého prázdninového měsíce mohou návštěvníci kavárny zhlédnout výstavu, tvořenou kresbami pastelem, křídou a vodovými barvami, prostorovými modely a malbami na hedvábí, které přibližují skutečnost, jak vesmír vnímají lidé s mentálním a kombinovaným postižením, až kam sahá jejich fantazie a nakolik se tyto představy shodují s obklopujícírealitou.

Výstava vznikala od ledna letošního roku vrámci jednoho zléčebných postupů, využívajícího výtvarného projevu jako hlavního prostředku poznání, arteterapie klientů Denního centra Barevný svět pod vedením vedoucího denního stacionáře Jakuba Dvořáka. Jako předlohy složily autorům jak reálné fotografie, tak i síla jejich vlastní fantazie. Podle slov ředitelky Denního centra Barevný svět Petry Tučkové dokazuje výstava naprosto jednoznačně, že klienti centra jsou skutečně faktickou a nepřehlédnutelnou součástí našeho světa i vesmíru, což je třeba brát vždy vúvahu.

Výstava pestrobarevných planet a zářících hvězd vpodání klientů Denního centra Barevný svět byla slavnostně zahájena vernisáží 6. srpna a přístupná veřejnosti je v prostorách kavárny Splněný sen až do 31. srpna.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy