Víte, jaká bude výše vaší penze? Poradí v Senior Pointech na Vysočině

V pondělí 21. listopadu se od 13.00 do 16.00 uskuteční v prostorách Třebíčského Senior pointu bezplatná Poradna výpočtu starobního důchodu. Ve čtvrtek 24. listopadu budou mít stejnou možnost zájemci 14.00 do 17.00 v prostorách Senior Pointu Havlíčkův Brod. Poslední v letošním roce se uskuteční ve čtvrtek 8. prosince se od 12.00 do 15.00 v prostorách Senior Pointu Jihlava.

uniweb weby

Orientační výpočet důchodu a související poradenství budou poskytovat studentky třetího ročníku, oboru Sociální práce ze Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Kateřina Macková a Tereza Švecová, které projektem naváží na činnost skupiny (NAD)STANDARD, ve které pracovaly v minulém školním roce, a která se zabývala poradenstvím v oblasti důchodového pojištění čtyři roky.
„Poradna tradičně nabízí výpočet starobního důchodu a kontrolní výpočet již přiznaného starobního důchodu. Součástí služby je také poskytnutí sociálního poradenství např. vhodného termínu odchodu do starobního důchodu z hlediska individuální situace klientů poradny,“ uvedla Kateřina Macková. 
„K výpočtu starobního důchodu klienti potřebují Informativní osobní list důchodového pojištění, o který si mohou požádat prostřednictvím písemné žádosti na České správě sociálního zabezpečení v Praze. Vzor žádosti je veřejně dostupný na webových stránkách poradny nebo si klienti mohou podat žádost přímo v poradně,“ doplnila Tereza Švecová.
Projekt zaměřený na poradenství v oblasti důchodového pojištění zpracovávají studentky Soukromé vyšší odborné školy sociální Jihlava, o.p.s. v rámci závěrečné absolventské práce. Poradny se uskuteční ve vybraných Senior pointech v Kraji Vysočina nejen v letošním roce, ale také v lednu a únoru 2017. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.11.2016 07:33




0 +
 

Hlavní zprávy