Výrobci a distributoři pervitinu na Třebíčsku v rukou policistů

Kriminalisté na Třebíčsku zadrželi dva muže, kteří vyráběli a distribuovali pervitin. Při zásahu zajistili kompletní varnu pervitinu a drogy. Policejní komisař zahájil trestní stíhání mužů ve věku jednačtyřicet a čtyřiapadesát let, oba jsou mnohokrát soudně trestaní recidivisté.

uniweb weby

Jednačtyřicetiletého muže zadrželi policisté ve večerních hodinách v prostoru před třebíčským obchodním domem a o třináct let starší podezřelý byl dopaden ve stejný den večer na parkovišti, kam přijel vozem Ford. Oba zadržené muže převezli kriminalisté na oddělení policie a umístili je do policejních cel. Při zákroku zajistili bílou krystalickou látku, kterou měli oba u sebe. Provedli jsme prohlídku vozu a dále stavební buňky v lokalitě na Brněnsku, kde jsme zajistili předměty a chemikálie určené k výrobě drog, jednalo se o kompletní varnu pervitinu,“ upřesnil Michal Škarek, komisař oddělení obecné kriminality. Zajištěné věci budou podrobeny expertíze. 
Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání obou zadržených mužů. 
Čtyřiapadesátiletý muž
z Brněnska byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve spolupachatelství. V minulosti byl už více než desetkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, stejně tak jako druhý obviněný. 
„Jednačtyřicetiletý muž z Hodonínska byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve spolupachatelství,“ řekl komisař Michal Škarek. Jak dále dodal, naposledy byl obviněný muž odsouzen za drogovou trestnou činnost vloni v březnu, kdy mu soud uložil nepodmíněný trest odnětí svobody. Z věznice byl propuštěn na konci letošního července, netrvalo ale dlouho a v krátké době se opět začal dopouštět drogové trestné činnosti. 
„Oba muži jsou obviněni z toho, že společně vyráběli pervitin, který poté distribuovali dalším lidem. Opatřili si předměty, chemikálie i další věci určené k výrobě drog, dále si obstarali příslušné léky a opakovaně vyrobili pervitin. Trestné činnosti se dopouštěli v různých částech Třebíče, dále v několika případech na Brněnsku i dalších místech České republiky. Drogy poskytovali jiným osobám k prodeji a další distribuci, prodávali je nebo darovali, z části používali pervitin i pro vlastní potřebu. Během měsíce muži vyrobili desítky gramů pervitinu, výrobu psychotropní látky a drogovou trestnou činnost mužů ukončili minulý týden při zákroku policisté,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Na jednačtyřicetiletého muže podal policejní komisař podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Po rozhodnutí soudem policisté obviněného eskortovali do věznice. Druhého obviněného muže kriminalisté po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propustili a dále je stíhán na svobodě.
„Za spáchaný zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal komisař Michal Škarek. Přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je postižitelný až pětiletým trestem odnětí svobody. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.10.2016 13:50




0 +
 

Hlavní zprávy