Vysočina a partnerská Hubei zvažují posílení turistického ruchu a výměnu instalací tradičního i moderního umění

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek tento týden přijal delegaci z partnerské čínské provincie Hubei vedenou Wang Yanling, viceguvernérkou provincie pro oblast kultury a médii.

uniweb weby

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek tento týden přijal delegaci z partnerské čínské provincie Hubei vedenou Wang Yanling, viceguvernérkou provincie pro oblast kultury a médii. Oba regiony mají dlouhou a bohatou historii, kterou chtějí představit v kombinaci s moderním uměním v rámci instalací na partnerské půdě. „Hledáme cestu, jak lépe pochopit čínskou kulturu, především pak kulturu našeho partnerského regionu Hubei. To předpokládá výměnu kontaktů a především navázání konkrétní spolupráce,“ nastínil zájmy Vysočiny i regionu Hubei hejtman Jiří Běhounek.

Dalším zájmem Kraje Vysočina je přiblížení především památek zapsaných na seznam UNESCO čínským turistům. „Je v našem zájmu na naše nemovité památky neustále poukazovat, budit u našich zahraničních partnerů zájem o jiná centra než je jen Praha nebo Český Krumlov. V lepším případě nabídnout takové pobytové balíčky, aby se zde hosté několik dní zdrželi. V případě čínských turistů vidíme velký potenciál,“ říká náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a zahraničních vztahů Jana Fischerová.


Čínská delegace v rámci své celodenní návštěvy navštívila telčský zámek, zhlédla animovaný film Mozart v Číně, na kterém v čínsko-rakouské koprodukci spolupracoval český skladatel Zdeněk Merta a prostor byl věnován i budoucím plánům na rozšíření aktivit Panského dvora v Telči.

 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.07.2018 07:03




0 +
 

Hlavní zprávy