Vysočinu zasáhla změna počasí, policie hlásí první tragickou havárii

V noci na pondělí 5. února zasáhlo Vysočinu teplejší počasí, mrholení a sněžení doprovázené silným větrem. Před půl devátou se na silnici mezi Stříteží a Dobronínem na Jihlavsku střetla dvě vozidla. Při srážce zemřela jedna z účastnic.

uniweb weby

„Osmnáctiletá řidička osobního auta Peugeot jela po silnici ve směru od Dobronína na Střítež. Zřejmě dostala s vozidlem smyk a vyjela do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucím dodávkovým vozidlem VW Transporter.
V osobním autě cestovaly dvě ženy, v dodávkovém voze cestoval jen jeho řidič. Řidička utrpěla těžké zranění a byla transportována do jihlavské nemocnice. Její dvacetiletá spolujezdkyně na následky těžkých poranění na místě nehody zemřela. Řidič dodávkového vozidla zraněn není. Silnice je zcela neprůjezdná. Na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce. Další okolnosti tragické dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření,“ přiblížila nehodu Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Silnice na Vysočině jsou v pondělí od rána sjízdné podle informací policistů pouze se zvýšenou opatrností, jsou namrzlé a kluzké. „Vyzýváme všechny řidiče, aby stavu silnic přizpůsobili rychlost svého vozidla. Od rána jsme museli řešit už několik dopravních nehod. Jejich přesný počet zašlu v průběhu dne,“ dodala tisková mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy