Vysoká škola polytechnická Jihlava přivítala velvyslance Španělska

Ve čtvrtek 20. července dopoledne navštívil Vysokou školu polytechnickou Jihlava (VŠPJ) velvyslanec Španělského království - J. E. Pedro Calvo-Sotelo Ibánez-Martín v rámci své návštěvy Vysočiny.

uniweb weby

Při setkání s vedením školy v čele se zástupkyní rektora VŠPJ a prorektorkou pro rozvoj Alenou Štěrbovou, se zástupci Kraje Vysočina a města Jihlavy, se hovořilo zejména o spolupráci Vysoké školy Polytechnické Jihlava s univerzitami ve Španělsku. Prorektorka Alena Štěrbová uvedla, že studenti mají zájem o výuku španělštiny jako volitelného předmětu a španělský velvyslanec nabídl možnosti spolupráce se španělskými firmami působícími v České republice. Studenti VŠPJ by tak měli možnost využít nejen své odborné znalosti, ale i jazykové schopnosti přímo v praxi. 

Součástí setkání byla také prohlídka specializované Laboratoře experimentálních měření, která byla spolufinancována Krajem Vysočina. Kraj chce tak podpořit rozvoj technických studijních programů na škole. Možnosti využití laboratoře, zejména experimentální zařízení pro provádění tahových a tlakových statických zkoušek materiálů, představil panu velvyslanci vedoucí laboratoře Zdeněk Horák.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.07.2017 16:12




0 +
 

Hlavní zprávy