Výstava obrazů Daniela Korába pokračuje v Havlíčkově Brodě do konce února

Výstava obrazů Nejvyšší dno havlíčkobrodského výtvarníka Daniela Korába v pobočce ČSOB v Havlíčkově Brodě bude k vidění až do konce února. Zájemci si mohou některé z obrazů zakoupit a podpořit tak projekt Umím žít spolku Beruška HB.

uniweb weby

„Vystaveny jsou nejnovější obrazy jako například Socha bez sochy, která je inspirována básní Víta Slívy, držitele ceny Magnesia Litera 2003. Vystavené kaligramy také nesou poetické výpovědi Jana Zábrany nebo například ztvárňují alegorickou skladbu Sheep skupiny Pink Floyd. Vedle – pro Daniela Korába typických – obrazů, kombinujících kaligrafii s malbou, můžete shlédnout kontrastní grafiky, které odkazují na mocnou podstatu znaku samotného.
V prosinci proběhlo setkání s autorem. Zazněly zde zhudebněné náměty Korábových kaligramů v podání Jakuba Kříže. Pod vedením Jana Neumanna, prezidenta Asociace starožitníků, proběhla aukce děl Daniela Korába a obrazů dětí z dětských domovů,“ přiblížila Petra Kubešová, organizatorka výstavy v pobočce ČSOB v Havlíčkově Brodě. Výtěžek věnovali pořadatelé aukce na uskutečnění seberozvojového víkendu dětí z dětských domovů v rámci projektu Umím žít spolku Beruška HB, z. s.  Koupí některého z vystavených děl stále mohou až do konce února přispět i další zájemci. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 07.02.2017 07:51




0 +
 

Hlavní zprávy