Za šest měsíců letošního roku se na Vysočině ubytovalo přes 216 tisíc hostů

V Kraji Vysočina se během prvních šesti měsíců roku 2016 v hromadných ubytovacích zařízeních ubytovalo přes 216 tisíc hostů, což představuje meziroční nárůst o 10,4 %. Po Karlovarském kraji jde o druhý nejvyšší nárůst ze všech regionů České republiky.

uniweb weby

Téměř 30 tisíc hostů, kteří na Vysočinu přicestovali ze zahraničí, představovalo 13,7 % z celkového počtu hostů. Celkový počet návštěvníků za zahraničí se tak oproti stejnému období roku 2015 zvýšil o 6 %. Přesto, stejně jako ve většině ostatních krajů, i na Vysočině převládají hosté z Česka. Jejich počet v prvním pololetí letošního roku dosáhl 186 932 a ve srovnání s minulým rokem zaznamenal zvýšení o více než 11 procent.

Tradičně Kraj Vysočina navštívili hlavně turisté z Německa a Slovenska, početněji byli zastoupení i návštěvníci z Polska.

Průměrně hosté na Vysočině přespávali dvě noci. Celkově se ale počet oproti předchozímu roku zvýšil o více než 7 procent. Naopak v případě počtu přenocování zahraničních návštěvníků zaznamenali statistici pokles, který přičítají absenci světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Zdroj: ČSÚ

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy