Za týden začne oprava mostu ve Velkém Meziříčí

V pátek 4. srpna začne úplná uzavírka mostu u pošty ve Velkém Meziříčí na silnici II/602. Důvodem demolice a stavba nového mostu přes řeku Balinku. „Most už vykazuje značně rozvinuté poruchy způsobené povětrnostními podmínkami, bude nahrazen novým, který umožní rozšíření jízdních pruhů. Zvýší se tak plynulost dopravy a bezpečnost všech účastníků silničního provozu,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš.

uniweb weby

Dále bude doplněn odbočovací jízdní pruh v návaznosti na plánované úpravy městských komunikací. Projekt pamatuje i na zlepšení bezpečnosti chodců, kteří po dokončení stavby budou moci opět využít chodník. Financování je zajištěno z Integrovaného regionálního operačního programu, který na dvacetimiliónovou akci přispěje více než 16 milióny korun. Dokončení veškerých prací je odvislé od přízně počasí, v tuto chvíli je reálný termín na přelomu listopadu a prosince.


Objízdná trasa je stanovena následujícím způsobem:

  • veškerá možná osobní i nákladní doprava bude směřována na dálnici D1 – sjezd –nájezd Velké Meziříčí-východ, sjezd-nájezd Velké Meziříčí-západ, ve směru na Prahu až na exit Měřín;

  • vozidla s povolenou konstrukční rychlostí do 80 km/h a autobusy pojedou po místní komunikaci Třebíčská a přes komunikaci II/360 se dostanou přes ulici K Novému nádraží zpět na komunikaci II/602.

Chodci budou moci využít jiný most přes řeku Oslavu, který se nachází asi o 250 metrů dál ve směru k autobusovému nádraží.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.07.2017 10:52




0 +
 

Hlavní zprávy