Začal nový školní rok. Hejtman Jiří Běhounek se pozdravil s 24 novými prvňáčky v Žirovnici

Po dvou měsících prázdnin začíná nový školní rok. S velkým očekáváním a radostí do lavic na Vysočině usedlo hlavně 5169 prvňáčků. Každý z nich se už dnes mohl těšit z bezpečného kufříku od Kraje Vysočina, ve kterém jsou pro děti připraveny cyklolékárničky, reflexní vestičky, omalovánky, skládačky nové Tatry, edukativní omalovánky a pexesa. „První školní den je velká událost nejen pro prvňáčky, ale i pro jejich rodiče.

uniweb weby

„První školní den je velká událost nejen pro prvňáčky, ale i pro jejich rodiče. Nová role školáků může snížit dětskou pozornost, proto nabízíme bezpečný obsah kufříku, který dětem pomůže zopakovat si pravidla silničního provozu a navíc posílí jejich aktivní ochranu,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Ten první školní den strávil s novými 24 prvňáčky na Základní škole v Žirovnici.

Stejně jako vždy bude školní rok přerušován volnými dny a prázdninami. Jako první přijde 28. září státní svátek, další je vkalendáři 28. října, na který koncem října navážou podzimní prázdniny. Vánoční prázdniny na děti čekají od 22. prosince až 2. ledna. První pololetí končí 31. ledna 2019. Jarní prázdniny na Vysočině proběhnou vtýdnu od 4. do 10. března 2019. Velikonoční volno vtomto školním roce připadá na 18. až 22. dubna 2019. Kompletní termínový přehled oficiálních prázdnin je níže vgrafice. Školní rok skončí 28. června 2019.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.09.2018 06:48




0 +
 

Hlavní zprávy