Zájemci si mohli dát na jihlavské radnici Kávu po.tmě

Sedm studentek třetího ročníku denní formy studia oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava, připravilo na úterý 20. září odpoledne pro zájemce možnost navštívit v historických prostorech jihlavské radnice projekt Káva po.tmě. Akce byla součástí Evropského dne mobility.

uniweb weby

Sedm studentek třetího ročníku denní formy studia oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava, připravilo na dnešní odpoledne pro zájemce možnost navštívit v historických prostorech jihlavské radnice projekt s názvem Káva po.tmě. Akce byla součástí Evropského dne mobility a studentky na její přípravě a realizaci spolupracovaly už podruhé se Zdravým městem Jihlava
Šedesát návštěvníků akce se mělo možnost zážitkovou formou seznámit s životem nevidomých osob. Průvodkyně je s klapkami na očích doprovodily do prostor kavárny potmě, kde si hosté objednávali ze speciálních nápojových lístků pomoci hmatu a čichu. Dále si měli možnost vyzkoušet poznávat předměty, které denně používají, pomocí hmatu a zahrát si společenské hry. „Děkujeme za příjemné posezení v kavárně. Byl to zážitek na celý život.“, uvedla jedna z účastnic akce. „Skvělá byla slečna průvodkyně, uvědomila jsem si, jaké mám štěstí, když jsem zdravá,“ dodala další.
Všechny průvodkyně, které se věnovaly hostům projektu, má kurz průvodcovství, který v minulém školním roce absolvovaly v TyfloCentru Jihlava, o. p. s.
Akce Káva potmě na jihlavské radnici navázala na čtyři obdobně zaměřené projekty, které studentky Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava úspěšně realizovaly v minulém školním roce.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.09.2016 08:08




0 +
 

Hlavní zprávy