Zaměstnanci Skupiny ČEZ podpořili 102 neziskových projektů

Sportovní nebo hasičské oddíly, kulturní spolky, handicapovaní sportovci nebo veřejně prospěšné organizace napříč regiony letos už popáté dostanou od Nadace ČEZ finanční příspěvek díky speciálnímu grantu pro zaměstnance Skupiny ČEZ, kteří se v neziskových organizacích ve svém volném čase angažují.

uniweb weby

Zaměstnanecké granty jsou určeny pro všechny neziskové organizace, vjejichž řadách se ve svém volném čase aktivně angažují zaměstnanci Skupiny ČEZ. Veřejně prospěšné organizace mohou žádat o nadační příspěvek do výše až 30 tisíc korun. Vletošním roce obdržela Nadace ČEZ 262 žádostí. O podpoře ve výši 3011600 korun pro 102 projektů jednotlivých organizací rozhodlo formou hlasování 7 709 zaměstnanců Skupiny ČEZ.

„O tom, které projekty budou vybrány, letos hlasovala víc než třetina zaměstnanců Skupiny ČEZ vČeské republice,“ říká ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková. „Pokud mohou sami zaměstnanci vybírat projekty, na které se přispívá, hlasovat o nich a propagovat je mezi kolegy, jejich zájem o podobné aktivity se automaticky zvyšuje.“

Během uplynulých pěti ročníků Zaměstnaneckých grantů bylo díky angažovanosti zaměstnanců Skupiny ČEZ podpořeno již 520 projektů včástce převyšující 15 milionů korun. Na Vysočině a jižní Moravě se letos jednalo o 18 organizací celkově podpořených částkou 530 tisíc korun. Jednalo se například o TJ Sokol Lesonice, Mohelno, Hrotovice, Junák Vranovice nebo například MŠ a ZŠ Vedrovice nebo Dům dětí a mládeže nebo Veteran Car Club – organizace z Třebíče.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy