Žďárské Plameny hrají pro věž

Hokejový klub SKLH Žďár nad Sázavou a Nemocnice Nové Město na Moravě povýší úvodní utkání sezóny, hrané 13. září na zimním stadionu na Bouchalkách ve Žďáře nad Sázavou, na charitativní akci s názvem Plameny hrají pro věž, jejímž cílem je získat prostředky na zakoupení laparoskopické operační věže pro urologické oddělení novoměstské nemocnice.

uniweb weby

Úvodní zápas sezony, který Plameny sehrají na domácím ledě proti SC Kolín, bude obohacen zajímavým doprovodným programem, například v podobě soutěží, tematické zdravotnické osvěty nebo slavnostního zahájení, v rámci kterého přednese státní hymnu operní pěvec Jakub Pustina. Dobročinnou akci osobně podpoří také odchovanci žďárského hokeje, kapitán mistrů světa 2010 Tomáš Rolinek, juniorský reprezentant Martin Kaut a jejich spoluhráč v HC Dynamo Pardubice Petr Sýkora, kteří se v rámci doprovodného programu, mimo jiné, zúčastní autogramiády nebo slavnostního vhazování.

Hostem utkání budou také ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková, primář urologického oddělení Jaroslav Tůma, pozváni budou představitelé města Žďár nad Sázavou, partneři SKLH a další zajímavé osobnosti, jak z veřejného, tak ze sportovního a hokejového prostředí. Mediálním partnerem akce bude Český rozhlas – Vysočina a moderování jejího průběhu se ujme populární moderátorka této stanice Tamara Pecková.

SKLH Žďár nad Sázavou tak navazuje na předchozí charitativní akce a rozhodl se podpořit právě nákup operační věže pro urologii novoměstské nemocnice, neboť tato zdravotnická problematika má velmi blízko jak k hokejistům, tak fanouškům, kteří jsou tvořeni převážně mužskou částí populace, která je právě často ohrožena vážnými onemocněními prostaty včetně rakoviny.

V rámci doprovodného programu a úvodního zápasu proběhne sbírka, kterou základní sumou založí vedení klubu SKLH, doplní hráči, funkcionáři, partneři a završí fanoušci a návštěvníci utkání. Dále vedení SKLH poskytne speciálně vyrobený dres Plamenů s názvem akce a podpisy hráčů „A“ týmů a pozvaných hostů, jenž bude už s předstihem dražen prostřednictvím internetové aukce a během první přestávky utkání slavnostně předán výherci. Ve druhé přestávce bude oficiálně vedení nemocnice předána také celková vybraná částka prostřednictvím symbolického šeku. Po skončení zápasu proběhne tisková konference.

Program akce
Zimní stadion na Bouchalkách, Žďár nad Sázavou
SKLH Žďár nad Sázavou – SC Kolín
Začátek doprovodného programu na ovále u zimního stadionu 16.00
Začátek oficiálního programu na ploše zimního stadionu 17.45
Začátek utkání 18.00


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy