Zdobení perníkových vajíček a pletení pomlázek o víkendu v Infocentru Dukovany

Týden před Velikonocemi bude o víkendu 8. a 9. dubna patřit dukovanské Infocentrum rodinám s dětmi. Speciální velikonoční exkurze budou přizpůsobeny dětským návštěvníků a doplněny o zážitkové vyprávění k velikonočním tradicím a zvykům. V dílničkách připravených studentským klubem Halahoj si budou moci malí i velcí zájemci nabarvit vajíčko či uplést pomlázku a vytvořit jarní přání.

uniweb weby

Po celý víkend budou fungovat tvořivé dílny vedené studentským spolkem Halahoj z třebíčského katolického gymnázia. Malí i velcí návštěvníci si budou moci nabarvit klasické vajíčko nebo nazdobit perníkové vejce. Chlapci a tatínci se mohou vrhnout na pletení pomlázek, pro všechny bude připravena dílna na výrobu jarních přání nebo papírových žlutých kuřátek. Návštěvníci nebudou samozřejmě ochuzeni o prohlídky infocentra s odborným výkladem přizpůsobeným věku zájemců. Kromě sečtělých průvodkyň budou děti doprovázet po celý víkend také maskoti – oblíbení skřítci Eneři: Watík a Joulinka. Celý program doplní velikonoční povídání o tradicích a zvycích v kinosále vždy v časech 10.00, 14.00 a 16.00 v sobotu, v neděli v 10.00 a ve 14.00.

Vánoční i velikonoční tematické víkendy se konají v Infocentru elektrárny pro velký zájem už poněkolikáté. Zrekonstruované Infocentrum nabízí pro podobné aktivity atraktivní prostředí. Vedle těchto tematických programů se zde konají také zajímavé přednášky různých osobností, pořádají noční prohlídky nebo víkendové prohlídky spojené s možností poobědvat v místní jídelně. Také díky těmto programům je zájem o prohlídky nebývalý. Za loňský rok navštívilo infocentra první jaderné elektrárny na území České republiky a PVE Dalešice nejvíce návštěvníků za posledních několik let přes 41 500 návštěvníků.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy