Zimní Vysočina přilákala na 90 tisíc turistů

Výrazný úspěch Vysočiny zaznamenal Český statistický úřad za první čtvrtletí letošního roku. Na Vysočině se ubytovalo přes 90 tisíc hostů, v meziročním srovnání můžeme mluvit o téměř 22% nárůstu.

uniweb weby

Hned po Libereckém kraji Vysočina zaznamenala druhý nejvyšší nárůst ze všech regionů České republiky. "K návštěvnickému úspěchu určitě přispělo příznivé zimní počasí, bohatá sněhová nadílka, upravené sjezdovky i běžkařské tratě prakticky po celé Vysočině,“ informovala náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast cestovního ruchu Jana Fischerová.

Navíc v prosinci minulého roku hostila Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě divácky i sportovně velmi úspěšný Světový pohár v biatlonu. „Významnou sportovní událost navštívilo téměř 124 tisíc lidí a rekordy trhala i průměrná sledovanost České televize. Sportovní fanoušci se mohli inspirovat a na Vysočinu se poté vrátit,“ vysvětlil ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Tomáš Čihák.


Bezmála 12 400 hostů přicestovalo na Vysočinu ze zahraničí, přičemž v porovnání s minulým rokem se jedná o více než 15% nárůst. Region si oblíbili hlavně sousedé ze Slovenska, Německa, ale také Polska. K návštěvě Vysočiny si však v zimě našli čas hlavně Češi, kterých přijelo bezmála 80 tisíc, o téměř 23 % více než ve stejném období roku 2016. Hosté na Vysočině strávili v průměru 2,2 noci.
Hotely, penziony nebo chaty v České republice uvítaly v průběhu 1. čtvrtletí 2017 více než tři a půl milionu hostů, což bylo o 11,1 % více než ve stejném období roku 2016.







Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy