Zloděj aut na Pelhřimovsku v rukou policistů

Pelhřimovští kriminalisté objasnili krádeže dvou dodávkových a dvou osobních aut, k nimž došlo během loňského roku a začátkem letošního roku na Pelhřimovsku. Pachatel, čtyřicetiletý muž z Prahy, způsobil škodu kolem dvou set padesáti tisíc korun. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání kvůli spáchání přečinů krádeže.

uniweb weby

„Čtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že se na začátku března roku 2016 se v nočních hodinách na parkovišti ve Družstevní ulici v Pelhřimově pokusil odcizit automobil Ford Transit, který následně na místě zanechal po zjištění, že vůz má jiný typ motoru, než který chtěl. Ještě té noci o několik hodin později v Nádražní ulici v Pelhřimově odcizil dodávkové auto Ford Transit. To následně zanechal v Kamenici nad Lipou, neboť se mu nelíbil jeho technický stav. Z odcizeného vozidla si ale odnesl elektrickou brusku a vodní tlakový čistič,“ popsala část trestné činnosti policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že je muž dál obviněn z krádeže dvou aut Škoda Octavia, ke kterým došlo v lednu letošního roku. K prvnímu případu krádeže došlo v polovině ledna v ulici Arch. Janáka v Pelhřimově. K druhé krádeži došlo koncem ledna v ulici Za Kulturním domem v Kamenici nad Lipou.

Kriminalisté muže vypátrali a zadrželi na Pelhřimovsku a zajistili u něho část odcizených věcí a věcí, u kterých je předpoklad, že pocházejí z trestné činnosti. „Čtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ uvedl Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. V minulosti se dopustil různorodé trestné činnosti. „Obviněnému čtyřicetiletému muži hrozí za takovou trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Luboš Jakoubek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.10.2017 13:38




0 +
 

Hlavní zprávy