Zmrzlináři z Vysočiny se připravují na sezonu, smetanové výrobky se vracejí

Návrat ke smetaně, nové nanuky o menším objemu pro děti a rozšíření distribuce po České republice. To jsou jen některé novinky, se kterými jde největší výrobce zmrzliny na Vysočině do letošní sezóny. Výrobní linky jedou na plno od ledna, prodeje zmrzliny, tedy zájem spotřebitelů o zmrzlinu, začíná na začátku března.

uniweb weby

„Letošní sezona bude ve znamení návratu smetany. Spotřebitelé se odklánějí od levnějších výrobků z rostlinného tuku a zvyšuje se poptávka po smetanových zmrzlinách. Novinkou je smetanový polárkový dort, který jsme ze smetany vyráběli naposledy před dvaceti lety,“ říká ředitel Tipafrostu Miroslav Krupica a dodává, že inovací také prošly nanuky Paris, Gladiátor (včetně sendviče) a Ruská zmrzlina Extra. Už se nebudou vyrábět z rostlinného tuku, ale také ze smetany.

Smetanu o tučnosti 40 % odebírá zmrzlinářský závod v Kožichovicích z Lacrumu z Velkého Meziříčí nebo z Polabských mlékáren. Je to ryze česká smetana. Stejně jako ostatní suroviny pro výrobu zmrzlin pocházejí převážně z české produkce. Výjimkou jsou např. jahody, které dovážejí z Rakouska. Ty jsou potřeba na výrobu velmi oblíbené zmrzliny Jahůdka, která je ze 60 % právě z jahod. 

Nový stroj na výrobu menších zmrzlin pro děti

Tipafrost zainvestoval přes jeden milion korun do nového stroje, který od letošního ledna vyrábí nové zmrzliny pro děti. Jmenují se Pastelka a Upír, mají objem 32 ml, což je o 40 % menší velikost než původně. „Jsou to oblíbené vodové zmrzliny. Zkušenosti rodičů nám potvrdily, že děti nesní celou zmrzlinu, tak jsme se rozhodli vyrábět menší. Budeme jediní na trhu,“ vysvětluje Krupica. 

Další novinkou mezi vodovými zmrzlinami je tuba s názvem Jutuber. Její název odkazuje na známou sociální síť a fenomén youtuberství. Zmrzlina připomíná mikrofon, což je část podstatné výbavy každého youtubera. 

Tipafrost, a. s., je jedním z největších a nejvýznamnějších výrobců zmrzliny v České republice. Sídlí v Kožichovicích u Třebíče. Úspěšně funguje od roku 1992. Společnost vyrábí na pěti výrobních linkách přes 200 druhů výrobků. Zmrzlina je určena nejen pro český trh, ale i pro zahraničí (Španělsko, Portugalsko, Benelux, Německo, Rakousko, Itálie, Slovensko, Slovinsko či Maďarsko a Pobaltí). Důraz na kvalitu a bezpečnost potravin potvrzuje také každoroční potravinářský mezinárodně uznávaný audit International Food Standard.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.02.2018 10:19




0 +
 

Hlavní zprávy