Zoo Jihlava poprvé překonala hranici 300 000 návštěvníků

Jihlavská zoologická zahrada překonala dosavadní rekord v roční návštěvnosti a poprvé ve své historii přesáhla hranici 300 000 návštěvníků za rok.

uniweb weby

Pro zahradu je dosažení tak vysokého počtu návštěvníků mimořádnou událostí a jubilejní návštěvníci - Eva Coufalová s dcerou Lucinkou a prarodiči z Jablonce nad Nisou obdrželi z rukou ředitelky zoo Jihlava dárky a zážitkový program u žiraf.

„Zoo Jihlava je dlouhodobě nejnavštěvovanějším turistickým cílem na Vysočině a překonání návštěvnického rekordu zroku 2014 a následné překonání 300 000 návštěvníků už během měsíce září jsem očekávala. Řadu návštěvníků zcela jistě lákají nové expozice v zoo včetně velkého a moderního tropického pavilonu, výběhu vlků i nového občerstvení U vlka,“ uvedla ředitelka zoo Eliška Kubíková. „Na druhou stranu je do konce letošního roku ještě poměrně dlouhá doba a rádi bychom naše návštěvníky pozvali do zoo i během nadcházejícího podzimu a zimy. Do konce měsíce září budou ještě probíhat letové ukázky dravců a sov, 1. října bude v zoo probíhat akce na Den zvířat, dále chystáme program na akci věnované vlkům, nebo Den sov a dravců a spoustu dalších akcí,“ vypočítává ředitelka.

„Návštěvnický rekord zroku 2014, kdy Zoo Jihlava navštívilo 285 558 lidí, byl v letošním roce překonán v prvních dnech měsíce září a ještě před koncem září byl překonán i počet 300 000 návštěvníků. Měsíce s nejvyšší návštěvností jsou tradičně červenec a srpen. Jihlavskou zoo v letošním roce navštívilo v červenci 74 357 návštěvníků a v srpnu 77 589 lidí, což jsou i nejvyšší měsíční návštěvnosti v dosavadní historii zoo.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.09.2016 11:36




0 +
 

Hlavní zprávy