Cukrářský festival 2016 v Jihlavě

O uplynulém víkendu se v jihlavském Domě kultury konal Cukrářský festival chutí vůní a umění. Jak sám nadpis napovídá, návštěvníci si mohli prohlédnout a ochutnat některé cukrářské výrobky, u prodejních stánků nakoupit potřeby pro tvoření cukrářských výrobků doma, a podívat se na ukázky pečení dortů či zákusků, zúčastnit se workshopů, děti si mohly ozdobit perníčky a muffiny.

uniweb weby

Modelování postaviček z marcipánu na dekorování dortů se věnuje Vladimíra Drgová, která sama říká, že vymodelovat postavu není tak složité, ale vymodelovat obličej, to už je těžší. Mezi dalšími, kteří zde předváděli své umění, byl například Tomi Reida, který spolupracuje s cukrářským studiem v Žatci, kde pomáhá dekorovat dorty technikou airbrush. Radka Hercíková z Klatov vyrábí zákusky, ale nejraději tvoří svatební dorty, stejně jako Alena Doskočilová, která je držitelkou mistrovského certfikátu PME a od roku 2011 pořádá po celé republice kurzy dortových dekorací. Martina Šille se věnuje vývoji nových dekorací, výrobě a vývoji nových komponentů jedlého papíru. Peter Sipos vede kurzy cukrářského umění u nás i v zahraničí. 
V neděli pak proběhla v DKO v krajském městě soutěž cukrářů s nominací na světové finále v Miláně 2017 (FIPGC).

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.11.2016 07:36




0 (1)
 

Hlavní zprávy