Další distributor drog v rukou policistů na Vysočině

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který prodával dalším lidem marihuanu a pervitin. Konopí pěstoval ve svém bydlišti v pěstebním stanu. Muž také na Jihlavsku posprejoval více než dvě desítky objektů. Čtyřiadvacetiletého muže kriminalisté zadrželi, při domovní prohlídce zajistili věci z drogové trestné činnosti. Je obviněn ze spáchání dvou trestných činů a stíhán na svobodě.

uniweb weby

Muže podezřelého ze spáchání trestné činnosti zadrželi policisté v ranních hodinách v místě jeho současného bydliště v obci na Polensku. Zadržený byl převezen na oddělení policie v Jihlavě, kde byl umístěn do policejní cely. „V bytě jsme provedli domovní prohlídku, při které jsme zajistili předměty určené k pěstování konopí, marihuanu a dále sprejové barvy,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání muže. „Čtyřiadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu poškození cizí věci,“ dodal Martin Jůzl, komisař oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je sám uživatelem drog, v souvislosti s jinou trestnou činností byl už v minulosti trestně stíhán, vyšetřování ale bylo vloni v listopadu podmínečně zastaveno se zkušební dobou na jeden rok. 

„Muž je obviněn z toho, že v místě svého bydliště na Polensku pěstoval v bytě konopí. Využíval k tomu pěstební stan a další předměty určené k urychlenému pěstování rostlin. Z konopí vyrobil marihuanu, kterou z větší části prodal dalším lidem, zbytek užil pro vlastní potřebu,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Kromě marihuany prodával ještě pervitin a také extázi. „Drogy muž distribuoval zejména v obci, kde bydlí, a dále v Jihlavě, dalším lidem je poskytl v desítkách případů,“ doplnil komisař Martin Jůzl.

Čtyřiadvacetiletý muž je také obviněný z toho, že se v posledních čtyřech měsících loňského roku dopustil celkem čtrnácti případů sprejování, a to zejména v Jihlavě, dále v Telči, Třešti a na Polensku. „Poškodil při nich více než dvě desítky objektů. Sprejovými nápisy různých barev, rozměrů a obsahu poškodil štít budovy, most, oplocení, stěnu prodejny a dalších různých objektů, dopravní značení, vchodové dveře, silážní jámu, zeď hřbitova, kontejner, vagony a vrata garáže. Způsobená škoda, která byla do současné doby vyčíslena, se vyšplhala až k osmdesáti tisícům korun. V některých případech ale ještě škoda vyčíslena nebyla. Jednotlivé sprejové nápisy se převážně pohybovaly v délce několika metrů. Nejvyšší škodu muž způsobil v Telči, kde v polovině října během jedné noci posprejoval vagon, zdi bytových domů, plot a další objekty, majitelům tak způsobil celkovou škodu necelých třicet tisíc korun,“ přiblížila další trestnou činnost mladého muže Jana Kroutilová.
Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Obviněnému muži hrozí za spáchanou trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřel vedoucí jihlavských kriminalistů komisař Radomír Němec. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy