Poslední aktualizace


Mláďata Emu hnědého přivítali v Jihlavské zoo

V jihlavské zoo se poprvé v historii vylíhla mláďata emu hnědého díky pečlivému otcovi. Jde o unikátní událost pro celou ČR. Mladá emu hnědá budou později převezena do jiných zoologických zahrad.

0

Miroslav Pucholt (Včera)

Debata o rozvoji sportovní infrastruktury v Jihlavě nabývá na intenzitě

Debata o narušení rozvoje sportovní infrastruktury v Jihlavě pokračuje poté, co krasobruslaři a hokejisté Dukly Jihlava obdrželi nový zimní stadion, zatímco ostatní disciplíny postrádají podporu.

0

Miroslav Pucholt (Včera)

Sumečci Invazní: Bezzubý Nepřítel Českých Rybářů

Invazní sumečci ničí telčské rybníky a způsobují místním rybářům problémy. Způsobují škody na ekosystému i ekonomice. Musí se najít řešení pro zastavení této hrozby, ať už odstraňováním či prevencí rozmnožování.

0

Miroslav Pucholt (Před 4 dny)

Jihlava mění parkovací zóny, návštěvníci zmateni

Jihlavská radnice zjednodušuje parkovací systém, nyní nabízí dvouhodinové parkování zdarma v určených oblastech. Tato změna reaguje na obtížně pochopitelný systém zón, který byl ve městě implementován před rokem.

0

Ester Vohradská (Před 4 dny)

Podvodník z Jihlavy způsobil škodu 90 milionů korun

10. října 2023 soud rozhodl o případu muže podvodem připravivšího téměř 160 osob o 90 mil. Kč. Muž se plně doznal, jeho rozhodnutí je zatím nepravomocné. Soud kromě vězení uložil zákaz obchodní činnosti na 10 let.

0

Lenka Hubingerová (Před 5 dny)

Nové parkoviště u nemocnice: rychlá výstavba, 36 milionů investic

Kraj Vysočina plánuje vybudovat nové venkovní parkoviště u nemocnice v Jihlavě, aby řešilo nedostatek parkovacích míst. Stavba začne v létě a dokončí se na podzim, s rozpočtem 36 milionů korun.

0

Ester Vohradská (Před 5 dny)

Nových 30 míst na Novoměstské střední škole

Novoměstská střední škola plánuje přidat od školního roku 2025/2026 třídu maturitního oboru Stavebnictví pro 30 žáků, rozšiřujíc tak pokrytí stavebního vzdělání v oblasti Vysočina.

0

Rebeka Schmidt (Před 6 dny)

Radon v Kraji Vysočina - neviditelný a nebezpečný plyn

Kraj Vysočina bojuje proti neviditelnému nepříteli – radioaktivnímu plynu radonu, který může způsobovat rakovinu plic. Nabízí bezplatné dlouhodobé měření radonu v předškolních a školních zařízeních, bytech a rodinných domech. J

0

Miroslav Pucholt (Před 6 dny)

Rehabilitace rodin jako klíč k prevenci umisťování dětí do ústavů

Rehabilitace rodin v Kamenici nad Lipou pomáhá zvládat domácnost a péči o děti maminám a rodinám postrádajícím základní návyky. V rámci transformace kojeneckých ústavů plánuje Kraj Vysočina vytvořit centrum komplexní péče v Dětském centru v Jihlavě.

0

Rebeka Schmidt (Před 6 dny)

Projekt "Jsem zpět" předal třístou repasovanou myčky

Projekt "Jsem zpět" dosáhl milníku předání 300 repasovaných elektrospotřebičů v Kraji Vysočina. Myčka nádobí s číslem 300 byla předána Potravinové bance Vysočiny.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Rekonstrukce zámku v Nových Syrovicích

Rekonstrukce zámku v Nových Syrovicích proběhne za provozu domova pro osoby se zdravotním postižením, který zde sídlí. Práce budou zahrnovat odstraňování vlhkosti zdiva, opravu fasád a střechy či výměnu oken. Rekonstrukce stojí 9,8 milionů korun a potrvá přibližně rok.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Obnovené hodiny Katedrály sv. Kateřiny opět odbíjejí

Historické hodiny v kostele sv. Kateřiny v Havlíčkově Brodě opět fungují po dlouhé době nečinnosti. Rekonstrukce byla dokončena v roce 2018, ale až nyní za panují ideální podmínky pro jejich zprovoznění. Celkové náklady na obnovu činí 225 000 Kč.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Kraj Vysočina podporuje obnovitelné zdroje

Kraj Vysočina společně s Energetickou agenturou Vysočiny a Hasičským záchranným sborem uspořádal sérii seminářů pro starostky a starosty obcí. Semináře se zaměřily na možnosti a rizika spojená s obnovitelnými zdroji energie a realizací projektů.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Havlíčkobrodská nemocnice navyšuje kapacity

Havlíčkobrodská a Pelhřimovská nemocnice zřídily ordinace praktického lékařství pro děti a dorost. V současné době je k dispozici přibližně 500 volných míst v Havlíčkobrodské nemocnici a téměř 670 registrovaných dětí v nemocnici Pelhřimov.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Revitalizace nádraží Jihlava

Jihlavské vlakové nádraží zahajuje rozsáhlou rekonstrukci, po níž má nádraží nabídnout moderní dopravní uzel pro cestující a zlepšit vzhled města. V první fázi za 400 milionů korun vznikne silniční propojení s Havlíčkovou ulicí a parkoviště P+R.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)