Poslední aktualizace


Návrh terminálu vysokorychlostní železnice v Jihlavě má vítěze

Jihlavský návrhový maraton vyhrálo francouzsko-české sdružení Arep Architectes - monom, které představilo plány pro terminál vysokorychlostní železnice v Jihlavě-Pávově.

0

Vysočina se připojuje k Dnům dobrovolnictví

Kraj Vysočina se zapojil do Dnů dobrovolnictví, kde nabízí různé formy dobrovolnických aktivit. Organizátorem je KOUS Vysočina, stojící v čele skupiny Dobrovolnictví pro Vysočinu.

0

Dukovany jsou klíč k energii a pracovním místům

Premiér Petr Fiala se setkal s místními zástupci ve Třebíči, aby probírali plán na rozšíření Jaderné elektrárny Dukovany. Investice do výstavby nových bloků by měla zajistit energetickou soběstačnost České republiky a spolehlivější dodávky energie.

0

Lenka Hubingerová (Před 2 dny)

Stovka obyvatel protestuje za nový most

Historie města Řehořova ovlivněna zbouráním silničního mostu přes dálnici D1, který proběhl za účasti stovky obyvatel. Místní obyvatelé protestovali proti bourání nadjezdu bez náhrady a požadovali dodržení slibu státu o stavbu nového mostu.

0

Adam Wágner (Před 2 dny)

Sloučení krajského muzea a galerie

Plán sloučení Krajského muzea Vysočiny Havlíčkův Brod a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě čeká na schválení krajských zastupitelů. Nová instituce by měla vzniknout od ledna pod názvem Galerie a muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod., přinést větší efektivitu, úspory v provozních nákladech a nové možnosti financování z projektů.

0

Lenka Hubingerová (Před 3 dny)

Autobus plný moldavského alkoholu a cigaret

Celníci na dálnici D1 zastavili prázdný autobus s moldavskou značkou, který táhl chladicí přívěs. Po prohlídce našli v autobusu a přívěsu 134 litrů lihovin, 26 litrů šumivého vína, 443 litrů vína a 1380 cigaret. Alkohol byl nelegálně dovezen do EU a bude muset být zlikvidován.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 dny)

Nový parkovací dům u nemocnice Jihlava přinese 400 míst

Jihlavská nemocnice plánuje postavit parkovací dům s kapacitou 400 míst. Stavba začne v roce 2025 a první řidiči by jej mohli využívat v roce 2026. Projekt má stát 400 milionů korun a má ulehčit současným problémům s parkováním u nemocnice.

0

Michaela Prokopová (Před 3 dny)

Tajemný poklad čeká v podzemí Jihlavského Blaníku

10. dubna se ve Jihlavě koná vzrušující dobrodružství s prohlídkou podzemních koridorů a možností objevit legendu o Jihlavském Blaníku. Prohlídky vhodné pro děti i dospělé budou nabízeny od 10:00 do 16:00.

0

Michaela Prokopová (Před 3 dny)

Akce na Havlíčkobrodsku, Vysokém a Pardubicích!

Jihlava láká na letní Promenádní koncerty nabízející špičkovou hudební produkci. Sezóna startuje 6. června a pokračuje po celé léto s koncerty ve Vysočance, Pardubické 6, Skleňářince a dalších místech.

0

Ester Vohradská (Před 3 dny)

Velikonoční zábava na polenském hradě

Polenský hrad hostí akci Velikonoce s koulením vajec. Tato tradice plná radosti a zábavy nabízí aktivity pro děti, jako je běh s vajíčkem a hody při škále pohybových disciplín. Nabídka pro dospělé zahrnuje ukázky zdobení vajíček a pletení pomlázek.

0

Rebeka Schmidt (Před 4 dny)

Zlatá jeřabina 2023 - hlasujte pro kulturní počin roku

Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2023 - Zlatá jeřabina - představuje 39 nominací v kategoriích Kulturní aktivita a Péče o kulturní dědictví. Hlasovat lze online do 20. května, kdy proběhne slavnostní vyhlášení na zámku Telč.

0

Rebeka Schmidt (Před 4 dny)

Do osvětové akce Čistá Vysočina se zapojí v dubnu 779 skupin a 30 449 dobrovolníků. Přidáte se?

Do osvětové akce Čistá Vysočina se zapojí v dubnu 779 skupin a 30 449 dobrovolníků, potkáte je na 1618 úsecích podél silnic I., II. a III. tříd napříč Krajem Vysočina nebo na veřejných prostranstvích.

0

Ester Vohradská (Před 5 dny)

Demolice mostu na D1: Omezení a uzavírky čekají řidiče

Demolice mostu na D1 začne 22. března 1+1 pruhem, ale bude úplně uzavřena 24. března v noci. Řidiči budou muset sjet z dálnice a volit objízdné trasy. ŘSD prosí o respektování přechodné úpravy provozu.

0

Jiří Padevěd (Před 5 dny)

Centrum duševního zdraví v Jihlavě získá nové sídlo

Kraj prodal nepotřebné kancelářské prostory v Jihlavě za 29 milionů korun. Prodeje nebyly tak nákladné, jak se zdálo, a zahrnovaly budovy na Čižkově a Věžní ulici. Kraj zvažuje další změny majetku, investice a rozvoj, aby se přizpůsobil novým výzvám a potřebám občanů.

0

Rebeka Schmidt (Před 5 dny)

Noc divadel v HD_J nabídne hru pro děti a hru pro dospělé

Noc divadel v HD_J nabídne záchrannou misi pro děti a hru pro dospělé, kteří budou hledat tituly 85. divadelní sezóny. Večer zahrnuje doprovodný program, kvíz a vstup zdarma s nutností registrace předem.

0

Jiří Padevěd (Před 5 dny)