Distributor pervitinu z Třebíčska skončil ve vazbě

Za mřížemi skončil devětadvacetiletý muž z Třebíče, který pokračoval v distribuci pervitinu, i když byl za drogovou trestnou činnost vyšetřován a v minulosti opakovaně odsouzen. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu a na podaný návrh byl vzat do vazby.

uniweb weby

Za drogový trestný čin byl muž odsouzený už v roce 2016 k podmíněnému trestu odnětí svobody. „Ačkoli byl poté ve zkušební době, dopustil se další trestné činnosti a vloni v létě odešel od soudu s podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do konce roku 2020. Ani tento trest ale nebyl pro muže dostatečným ponaučením. Kriminalisté zjistili, že se opět dopouští drogové trestné činnosti, zahájili jeho trestní stíhání a na konci letošního ledna byla na muže podána státním zastupitelstvím obžaloba. Ani to ale už obviněnému muži nestačilo a v distribuci drog pokračoval,“ popsala minulost pachatele policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Minulý týden třebíčští kriminalisté muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi ve večerních hodinách v jeho bydlišti v Třebíči. „Devětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. 

Muž byl obviněn z toho, že v průběhu ledna a února poskytoval dalším lidem pervitin. Drogu jim prodával, případně ji poskytl i zdarma. Pervitin distribuoval na různých místech města a poskytl ji v několika desítkách případů. „Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby,“ dopnil vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček. Poté, co soud rozhodl o vzetí devětadvacetiletého muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí obviněnému muži podle infomací policistů trest odnětí svobody až na deset let. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy