Do Jihlavy se sjedou po roce plastikoví modeláři

Klub plastikových modelářů Jihlava pořádá v sobotu 24. března tradiční soutěžní výstavu plastikových modelů O Štít města Jihlavy, 43. ročník a devátý ročník Kit Show se bude konat v refektářích hotelu Gustav Mahler v Křížové 4 v Jihlavě.

uniweb weby

„Soutěžní výstava je veřejnou soutěží plastikových modelářů, kteří zde budou prezentovat své modely letadel, bojové techniky, lodí, dále pak výjevy z dějů zvané dioramata a figurky. Vše dopodrobna a zcela věrně zhotoveno dle skutečnosti. Soudě podle účasti v minulých ročnících a současného zájmu modelářů z celé republiky, bude možno shlédnout zhruba 450 až 500 modelů. Celkem se bude soutěžit ve 29 kategoriích seniorů a dětí, dále se vyhlašuje 20 speciálních ocenění včetně dvou putovních pohárů Best of Show pro nejlepší model letadla a vojenské techniky výstavy, hlasováním příchozích návštěvníků budou oceněni modeláři Cenou diváků,“ popisuje za pořadatele Petr Šourek, ředitel soutěže.

Přítomni budou prodejci modelů a modelářského zboží. Vzhledem k tomu, že v Jihlavě a okolí není specializovaný modelářský obchod, tak to bude vítaná příležitost pro dokoupení materiálu a novinek na trhu s plastikovými modely. Celou výstavou se letos bude prolínat výročí 100 let od vzniku Československé republiky v roce 1918.

„Doprovodným programem bude několik besed a přednášek. Přivítáme generálmajora Emila Bočka, nositele Řádu Bílého lva, veterána RAF z 2. světové války – poslední žijící československý stíhač, který absolvoval bojové lety za druhé světové války, který se podělí o své zážitky nejenom v Velké Británie. Bývalý vojenský letec Jan Dúbravčík bude mít přednášku na téma – Působení letadel Suchoj v ČSLA z modelářského pohledu. Bude probíhat specializovaný modelářský workshop, kde se mohou dozvědět něco nového z oboru od špičkového známého modeláře Mariana Síry Bunce, který je známý svými perfektními modely moderní vojenské techniky.

Na Masarykově náměstí bude v rámci výstavy Klub historických vozidel z Úsobí prezentovat několik nákladních a štábních vozidel, včetně několik motocyklů z výzbroje spojeneckých armád. S podporou Roty aktivních záloh bude na místě laserová střelnice,“ dodává Petr Šourek.

Pokud se někdo bude chtít aktivně zúčastnit, pak se může zaregistrovat po internetu nebo na místě od 8.00 do 10.00. Pro veřejnost bude otevřeno mezi 10.00 a 16.00.

Vstupné pro veřejnost je 40 Kč, pro návštěvníky do 15 let 20 Kč, pro děti do 6 let zdarma.

Soutěžní výstavu podpořily – město Jihlava, Hotel Gustav Mahler, Pivovar Ježek, Special Hobby – výrobce plastikových modelů, Czech Spitfire Club, Eduard Accesories – výrobce plastikových modelů.

Hlavním mediálním partnerem je časopis Modelář. Mediálními partnery jsou Rádio Jihlava, časopis Plastic Planet, časopis Novinky a modelářský server Eastmodels.sk.

Fotogalerie z minulých ročníků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.03.2018 10:29




0 +
 

Hlavní zprávy